Ο Ζίμερ Μπιτίκι, αποτέλεσε την τελευταία κατά σειρά μεταγραφή που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό στην dead line day της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Ολυμπιακός, μπορούμε να πούμε ότι «πέτυχε λαβράκι», καθώς με βάση τα στατιστικά αλλά και την εικόνα του στη παίκτη στη Τουρκία, φαίνεται ότι απέκτησε έναν ικανότατο εξτρέμ, που μπορεί να προκαλέσει ”πονοκέφαλο” στους ακραίους αμυντικούς -και όχι μόνο- των αντίπαλων ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο Μπιτίκι, τη φετινή σεζόν αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ντριμπλέρ στην Super Lig Τουρκίας (συγκεκριμένα 6ος κατά σειρά), με 60% επιτυχία στις τρίπλες που επιχείρησε. Μιλάμε για έναν παίκτη που αρέσκεται στο να παίζει το ένας εναντίον ενός και να ”τρυπάει” τις αντίπαλες άμυνες με επιτυχία.

Ένα ακόμα πολύ καλό στοιχείο που διαθέτει ο Κοσοβάρος, είναι η έφεση του στις σέντρες, καθώς ανά αγώνα μετράει 5 κατά μέσο όρο, ακόμα μια στατιστική κατηγορία στην οποία βρίσκεται ψηλά στη Super Lig.

Στο παρακάτω γράφημα και συγκεκριμένα στο ματς της Κόνιασπορ με την Μπεσίκτας, μπορούμε να διακρίνουμε το γεγονός ότι ο Μπιτίκι, μέτρησε 6 σέντρες με τις 5 να είναι πετυχημένες, 3 εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ”key” (πολύ σημαντικές).

Ο Μπιτίκι, μετράει το ικανοποιητικό 0.20 expected assists ανά αγώνα, κάτι το οποίο μας δείχνει την ικανότητα του στο να δημιουργεί παιχνίδι και να ”ταίζει” τους παίκτες που βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή. Αυτή του η ικανότητα, αποτυπώνεται και στον στατιστικό πίνακα, που τον θέλει να είναι πρώτος στις key passes σε ολόκληρο το Τουρκικό πρωτάθλημα!

Το μόνο αδύναμο του σημείο, φαίνεται να είναι οι επιστροφές του στο αμυντικό μισό της ομάδας του, καθώς το heap map από τη φετινή του σεζόν στη Κόνιασπορ, αποδυκνύει ότι σε φάση άμυνας, μένει ψηλά στο γήπεδο με την ομάδα του να ”χάνει” έναν παίκτη σε αυτή τη συνθήκη.

Ο Ολυμπιακός, φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει μια πάρα πολύ συμαντική μεταγραφή, που θα τον ξεκλειδώσει επιθετικά και θα προσφέρει λύσεις σε παιχνίδια που θα έρθει αντιμέτωπος με κλειστές άμυνες. Η ποιότητα του είναι δεδομένη, μένει να φανεί αν θα ”κουμπώσει” στο σύνολο του Μίτσελ.

loading...

Previous articleΦλερτ της Ρόμα με τον Ιγκασον που δεν κατέληξε σε γάμο
Next articleΟ δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος,αυτό κάνει και ο Luiz Phellype (Wyscout Analysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here