Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε μια πολύ σημαντική προσθήκη,αυτή του Λουίζ Φελίπε ως το μεθεπόμενο καλοκαίρι.Στην πρώτη του θητεία στον ΟΦΗ προσέφερε τα μέγιστα,σκοράροντας 8 γκολ σε 13 παιχνίδια.

Υπάρχει η απορία αν θα συνεχίσει σ’αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό.Η απάντηση απλούστατη,ναι.Δεν έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ.Απλά ο Φελίπε έχει 0.74 xgoals ανα παιχνίδι.Κάτι που σημαίνει πως σκοράρει, ανεξαρτήτως συνθηκών.Ακόμη και στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας,δεν είχε κάτω από 0.50xgoals.

Το heatmap του Φελίπε

Παραπάνω βλέπουμε πως ο Φελίπε κινείται περισσότερο εκτός περιοχής στην διάρκεια του αγώνα,δεν είναι ένα φορ “κλειδωμένο” στην περιοχή χωρίς άλλα χαρίσματα,όπως για παράδειγμα ο Γέρμεγεφ.Έχει εξαιρετικό ποσοστό στις πάσες,της τάξεως του 88% παρά το γεγονός ότι πολλές από αυτές είναι στην περιοχή ή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Παρά το ύψος του,δεν υστερεί ιδιαίτερα με την μπάλα στα πόδια,μετρά μόλις 8 λάθη ανά αγώνα,αριθμός πολύ μικρός για την θέση στην οποία αγωνίζεται,όπου υπάρχει διαρκής πίεση από τους αντιπάλους αμυντικούς.

Τελικές του Φελίπε,με μωβ τα γκολ,μπλε τελικές στην εστία,Χ άστοχες

Τα σουτ του Φελίπε επιβεβαιώνουν πως δεν είναι ακριβώς φορ περιοχής,του αρέσει να σουτάρει και από μακριά,αλλά μέσα από την περιοχή λαθεύει σπάνια.Αυτό ήταν άλλωστε που έκανε την Σπόρτινγκ να τον αποκτήσει και τώρα ο ΟΦΗ έχει την πολυτέλεια να υπολογίζει σε έναν ψυχρό εκτελεστή.

Σε έναν συμπαγή ΟΦΗ του Νταμπράουσκας,που παλεύει για κάθε χαμένη μπάλα και είναι τρομερά ανεβασμένος αυτό το διάστημα,μπορεί ο Φελίπε να ταιριάξει γάντι.Δίπλα στον ταχύτατο και εξαιρετικό δημιουργό Ντικό,ο Βραζιλιάνος μπορεί να γίνει ο “main man” που χρειάζονται οι Κρητικοί.

loading...

Previous articleΟ Ολυμπιακός έφερε τον εφιάλτη κάθε ακραίου αμυντικού (Wyscout Analysis)
Next articleΑνόρ: Το καμάρι της Βενεζουέλας έρχεται να τρελάνει κόσμο στο Αγρίνιο! (Wyscout Analysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here