Σε αυτό το άρθρο θα βάλουμε σε σειρά από το 1 έως το 5 τους καλύτερους προπονητές του ελληνικού πρωταθλήματος για τη κανονική διάρκεια με βάση το ποδόσφαιρο που παίξανε, τη βαθμολογική συγκομιδή τους και το υλικό που είχαν να δουλέψουν

  1. Βάλντας Νταμπράουσκας

Ο Λιθουανός προπονητής, όταν έφτασε στον ΟΦΗ, η Κριτική ομάδα ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κινδυνεύει με τον υποβιβασμό. Ο Νταμπράουσκας έφερε νέο αέρα στον ΟΦΗ, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, δυσκόλεψε τους <<μεγάλους >> και τελείωσε την κανονική διάρκεια στην 9η θέση, 3 βαθμούς μακριά από την 7η. Ο ΟΦΗ με τον Νταμπράουσκας έχει θέσει τις βάσεις για την επόμενη χρονιά, όπου εάν διατηρήσει τον κορμό του, θα μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδο στα play off.

  1. Μίτσελ

Ο Μίτσελ ήταν ο 3ος προπονητής αυτή τη σεζόν για τον Ολυμπιακό, με τον Κορμπεράν να πληρώνει τον κακό σχεδιασμό της διοίκησης των Πειραιωτών. Ο Μίτσελ κλήθηκε να συμμαζέψει τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν ένα γιγάντιο ρόστερ με παίκτες που δεν ήταν στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι ότι ο Κορμπεράν δεν είχε στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Χάμες ( το πρώτο του ματς με τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο για τον Κορμπεράν), τον Μπακαμπού και τον Πασχαλάκη, αλλά ο Μίτσελ ξεκαθάρισε το ρόστερ, έδιωξε παίκτες οι οποίοι δεν ήταν κατάλληλοι για το επίπεδο της ομάδας και έκανε ένα γκρουπ 20-22 παικτών. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε συγκομιδή βαθμών στον 2ο γύρο και έχει μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου, με τον Ισπανό να είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αγωνιστική άνοδο του Ολυμπιακού.

  1. Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός έχει καταφέρει να κρατήσει πρώτο τον Παναθηναϊκό και τον έχει ανεβάσει επίπεδο, μετά την περσινή κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Γιοβάνοβιτς έχει χτίσει ένα δυνατό γκρουπ παικτών και παίρνει ότι καλύτερο μπορεί από τον καθένα. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει δύσκολα μέσα στη χρονιά, δε μπορούσε να σκοράρει και να δημιουργήσει, με τον τραυματισμό του Αϊτόρ να κόστισε πολύ στους πράσινους, γιαυτό και κινήθηκαν για την απόκτηση του Κλάϊνχαισλερ και του Μαντσίνι. Το Τριφύλλι τελείωσε την κανονική διάρκεια στη πρώτη θέση της βαθμολογίας, χωρίς όμως να δείχνει ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση του, καθώς οι παίκτες του δεν δείχνουν να είναι σε καλό φεγγάρι, με το Σέρβο προπονητή να είναι ο κύριος λόγος που ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα ελπίδες για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

  1. Ράζβαν Λουτσέσκου

Ένας προπονητής που τον αγαπάς να τον έχεις στην ομάδα σου και μισείς να τον έχεις αντίπαλο, ο Ρουμάνος προπονητής στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, μετά την περσινή ξέφρενη πορεία στους 8 της Ευρώπης, τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και τον τελικό κυπέλλου, δεν ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν η οποία είχε έναν πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη και κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ανήμπορος να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 3η 4η θέση. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ ο Λουτσέσκου δε φοβήθηκε να ανακατέψει τη τράπουλα και αλλάξει τις δυναμικές της ομάδας του. Από τότε ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και δείχνει ότι είναι ικανός να κάνει τη ζημιά. Ο δικέφαλος είναι με κάτι παραπάνω από 1.5 πόδι στον τελικό κυπέλλου και σε απόσταση βολής από τις πάνω θέσεις. Ο ΠΑΟΚ εν τέλει μπορεί να μην τερματίσει σε μια θέση παραπάνω από τη 4η αλλά το γεγονός ότι ακόμα και στα play off είναι μέσα ακόμη και στη κατάκτηση του τίτλου, είναι αποκλειστική ευθύνη του προπονητή του.

  1. Ματίας Αλμέιδα

Ο Αργεντινός ήταν ο εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη και δικαιώνει απόλυτα τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα παρέλαβε μια διαλυμένη ομάδα, η οποία έζησε πέρσι το ένα σοκ μετά το άλλο και κατάφερε μέσα σε ένα καλοκαίρι να την κάνει βασική διεκδικήτρια του τίτλου. Οι στοχευμένες προσθήκες κάποιων παικτών που ήταν προσωπικές επιλογές του Αλμέιδα, όπως ο Πινέδα, έχουν ανεβάσει επίπεδο την ένωση. Ενώ ο Αλμέιδα έχει <<αναστήσει>> ποδοσφαιρικά παίκτες της ΑΕΚ όπως ο Ρότα, ο Αθανασιάδης, ο Λιβάι Γκαρσία και ο Άμπραμπατ. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ο Αργεντινός δε φοβήθηκε να αλλάξει νωρίς το σύστημα, που ξεκίνησε στις πρώτες αγωνιστικές, όταν είδε ότι αυτό δεν του έδινε την απαιτούμενη ασφάλεια. Η ΑΕΚ πλέον παίζει σύγχρονο και άμεσο ποδόσφαιρο, με πίεση ψηλά η οποία ρουφάει τους αντιπάλους της και παίζει μακράν το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και είναι το φαβορί και στις 2 εγχώριες διοργανώσεις.

loading...

Previous articleΟι Έλληνες που θα κρίνουν τον τίτλο της Superleague!
Next articleΒλέπουν τον Κουλιεράκη ως επόμενο Παπασταθόπουλο στην Ιταλία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here