Φέτος έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με τον τίτλο να κρίνεται όντως στα πλέι-οφ και κάθε ενδεχόμενο να είναι ανοικτό. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι διεκδικητές του τίτλου στηρίζονται εκτός από τους ξένους και σε ορισμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές, που θα κρίνουν το πρωτάθλημα.

Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, όμως στην Ελλάδα δεν ισχύει ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ανδρέας Ντόι

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού έχει εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για τους ερυθρόλευκους. Καθιερώθηκε με τον Μίτσελ και έχει προσφέρει στην ως τώρα πορεία των ερυθρόλευκων, που πρέπει να καλύψουν κάποια έδαφος στα πλέι-οφ ώστε να ελπίζουν για τον τίτλο.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είναι προσωπικότητα που προκαλεί διχασμό, σίγουρα δεν τον αγαπούν όλοι αλλά κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πως ειναι εξαιρετικός κάτω απ τα γκολπόστ. Πολύ καλή η εμφάνιση του κόντρα στην ΑΕΚ, έχει πάρει από μόνος του βαθμούς για λογαριασμό του Ολυμπιακού και θα συνεχίσει να το κάνει.

Όταν οι ερυθρόλευκοι τον έχουν σε καλή μέρα, δεν φοβούνται τίποτα γιατί ξέρουν ότι έχουν ασφάλεια στη θέση “1”.

Φώτης Ιωαννίδης

Τι να πει κανείς για τον πιο “clutch” παίχτη του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει δώσει με ενέργεις του 17(!) βαθμούς στον Παναθηναϊκό. Γκολ σε τελευταία λεπτά, φοβερές ενέργειες με ασσίστ ή κερδισμένα πέναλτι. Έχει κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να έχει δεύτερες σκέψεις για το γιατί αγόρασε τον Σπόραρ ( σε αυτό βοήθησε βέβαια και ο Σλοβένος).

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιωαννίδης είναι ένα “τανκ” που “ξελασπώνει” τον Παναθηναϊκό όταν το έχει περισσότερο ανάγκη. Ξεκίνησε στην κορυφή και είναι ακόμη εκεί 10 στροφές πριν το τέλος. Θα αντέξει;

Λάζαρος Ρότα

Φέτος εξέθεσε πολλούς. “Ποιος Ρότα μωρέ, ούτε για αλλαγή δεν είναι, πάει η ΑΕΚ να μπει στην Αγιά Σοφιά με τον Ρότα;”.

Φέτος είναι απ’ τα καλύτερα μπακ στο πρωτάθλημα και αφήνει στον πάγκο τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Σιντιμπέ. Γρανάζι της “μηχανής” Αλμέιδα που παίζει απίθανο ποδόσφαιρο και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση. Η παρουσία του Ρότα θα είναι κομβική, η Ένωση ποντάρει πολλά πάνω του.

Γιώργος Αθανασιάδης

Μετά τα “όργια” στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι, επέστρεψε και έδειξε έτοιμος να πάρει τα γάντια βασικού. Έχει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα και έχει κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις όπου χρειάστηκε, η ΑΕΚ δέχεται γκολ πολύ δύσκολα, λόγω της άμυνας της αλλά και των εξαιρετικών εμφανίσεων του τερματοφύλακα της.

Ξέχασαν όλοι τον Στάνκοβιτς, που κάθεται στον πάγνο. Ποιός ο λόγος για τόσους ξένους; Ένας Αργεντίνος έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα κίπερ και αυτός την άρπαξε απ’ τα μαλλιά. Δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλα τα κλαμπ.

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Ο “Ντέλιας” είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Ήδη στους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές της λίγκας, με νούμερα ίδια με εκείνα των κορυφαίων, όπως Χάμες, Λιβάι και λοιπά. Όλη η ευρώπη στα πόδια του, υψηλό το ποσό που ζητά ο ΠΑΟΚ για να τον παραχωρήσει, ποιός τον αδικεί όμως;

Από τότε που βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος και η αγωνιστική του απόδοση έχει ανέβει κατακόρυφα. Σίγουρα μπορεί να επηρεάσει την έκβαση του πρωταθλήματος, βλέπουμε έναν πιτσιρικά να παίρνει τον ΠΑΟΚ από το χέρι και να τον οδηγεί μπροστά.

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Βασικός στόπερ στον ΠΑΟΚ ετών 19, έχει ταιριάξει όμορφα με τον Ίνγκασον και ο ΠΑΟΚ πλέον δύσκολα δέχεται γκολ. “Θωράκισε” την αμυντική του γραμμή και βοηθάει πολύ στο build up play, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια.

Επίσης περιζήτητος στην Ευρώπη, λόγω και του ότι είναι αριστεροπόδαρος. Πάντως αυτή την ώρα είναι στον ΠΑΟΚ και τον βοηθά να φτάσει κοντά ώστε να μπορέσει να “χτυπήσει” πρωτάθλημα.

loading...

Previous articleΟ πρώην του Παναθηναϊκού που σήμερα παίζει για την πρόκριση στους «8» του Conference
Next articleΟι 5 καλύτεροι προπονητές της κανονικής διάρκειας στη Super League

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here