Ο ΟΦΗ προσπαθεί για μια σπουδαία μεταγραφή με την απόκτηση του Ταξιάρχη Φούντα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Τραμπζονσπόρ και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που δεν αποκλείεται να είναι στην Κρήτη.

Η καριέρα του Φούντα ξεκίνησε από την ΑΕΚ και μέσα σε μια διετία αποχώρησε για την Αυστριακή Σάλτσμπουργκ μετά από 35 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρόλο βασικού, αφού πέρασε συνεχόμενους δανεισμούς σε Γκρόντικ, Πανιώνιο, Αστέρα, ξανά στον Πανιώνιο και το 2017 έμεινε ελεύθερος από τους «ταύρους».

Στον Πανιώνιο είχε τον περισσότερο αγωνιστικό χρόνο, με 53 συμμετοχές, 6 γκολ και 8 ασίστ. Έπειτα βρέθηκε στην Γ’ Γερμανίας, αγωνιζόμενος με τη Σόνεχοφ. Ακολούθησε μια χρονιά, μετακίνηση στην Σεντ Πόλντεν και στη συνέχεια πέρασε μια γεμάτη τριετία στη Ραπίντ Βιέννης. Με 45 γκολ και 19 ασίστ σε 91 συμμετοχές ανέβασε ξανά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό… χρηματιστήριο.

Τέλος ακολούθησαν δύο ακόμη εξαιρετικές χρονιές, στις ΗΠΑ με την DC United και στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ, πριν μείνει ελεύθερος. Η βασική του θέση είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού, αλλά έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και στις δύο πλευρές της επίθεσης, αλλά και ως φορ, αλλά και “10”.

‘Εχει καταφέρει να γίνει και διεθνής από το 2015 έχοντας 18 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ η αξία του στο transfermarkt είναι στα 3.5εκ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here