Ο 27χρονος μπορεί να αποτελέσει το επόμενο «λαβράκι» του ΝΠΣ Βόλου.

Ο Βόλος αποχωρίζεται πλέον τον μάλλον κορυφαίο παίκτη του, Πάολο Φερνάντεζ αλλά έχει ήδη μεριμνήσει για τον αντικαταστάτη του, Μάικλ Τσιρίνος από την Ονδούρα. Πρόκειται για παίκτη που και εκείνος αφήνει το στίγμα του στο ίδιο μέρος του γηπέδου με τον Πάολο Φερνάντεζ, όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω heat map.

Πρόκειται για παίκτη με τις μεγαλύτερες δυνατές παραστάσεις, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την κεντρική Αμερική. Έχει 20 συμμετοχές με την Εθνική της Ονδούρας, αγώνες και γκολ στο Champions League της κεντρικής Αμερικής και δύο κατακτήσεις της CONCACAF League (αντίστοιχο Εuropa) με γκολ σε τελικούς μάλιστα.

Περνάει τέσσερις πάσες ανά παιχνίδι στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, ενώ πολλές από τις πάσες του είναι οι λεγόμενες «πάσες κλειδιά», οι πιο σημαντικές στο ποδόσφαιρο.

Aκόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα επιθετικά του νούμερα. Έχει 4,5 ντρίπλες ανά παιχνίδι με το εντυπωσιακό 62,5% ως ποσοστό επιτυχίας, έχει 3 επαφές ανά αγώνα στην αντίπαλη περιοχή και κερδίζει τις μισές επιθετικές του μονομαχίες. Για όλα αυτά βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι το ποδόσφαιρο της Ονδούρας ευνοεί τους επιτιθέμενους όπως φαίνεται από τα νούμερα.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως είναι από τους παίκτες που όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω απειλούν περισσότερο, αλλά και είναι πιο εύστοχοι.

Το ταλέντο λοιπόν υπάρχει σίγουρα, ενώ τα ποσοστά του δε μειώνονται ούτε στα διεθνή παιχνίδια. Το ερώτημα είναι λοιπόν πλέον το πως θα προσαρμοστεί στην Ελλάδα και αν θα έχουμε μία νέα περίπτωση… Πάλμα στη Super League.

Προφανώς η διαφορά της δυναμικότητας των πρωταθλημάτων συνεχίζει να υπάρχει, αλλά όσοι Ονδουριανοί έχουν έρθει στην Ελλάδα έχουν καταφέρει να δείξουν ότι είναι τουλάχιστον θετικοί στο επίπεδο της Super League.

loading...

Previous articleΟι Άγγλοι θυμούνται τον Γκρέι για τη… σύντροφο του ίσως λίγο περισσότερο από ότι για το ποδόσφαιρο
Next articleΟμάδα της Αραβίας ενδιαφέρεται για τον Εμβιλά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here