Το πρωτάθλημα της σεζόν 2024/25 της Super League ξεκινάει το βράδυ του Σαββάτου (17/8 20:00) με δύο αναμετρήσεις. Από τη μια ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στον Βόλο για να παίξει απέναντι στην τοπική ομάδα.

Νωρίτερα διαβάσατε μέσα από το transfergeeks, τους 5 πιο ακριβούς παίκτες του πρωταθλήματος και τώρα θα δούμε τους πέντε πιο ακριβούς Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στη Super League. Οι πρώτοι δύο μάλιστα συμπίπτουν με τους πιο ακριβούς, ανεξαρτήτου εθνικότητας.

Νο1: Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ) – Αξία 15 εκατομμύρια ευρώ

Την ίδια περίοδο την προηγούμενη χρονιά κόστιζε 6εκ. ευρώ και αυτό δείχνει πόσο κομβικός ήταν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Κρίσιμες ασίστ, αρκετά γκολ κάτι που έψαχνε και ο ίδιος και δικαιωματικά στην κορυφή της λίστας. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 55 παιχνίδια με 14 γκολ και 9 ασίστ.

No2: Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός) – 13 εκατομμύρια ευρώ

Το μοτίβο και εδώ το ίδιο, βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία του Παναθηναϊκού, με τη σεζόν να μην πηγαίνει όμως καλά και να… σώζεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ίδιος πάντως ήταν εκεί για το «τριφύλλι» όποτε και να χρειάστηκε. Συνολικά σε 44 αναμετρήσεις, σκόραρε 23 φορές και μοίρασε 9 ασίστ.

No3: Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ) – 8 εκατομμύρια ευρώ

Επίσης πρόκειται για ένα από τα πιο «hot» ονόματα του ελληνικού πρωταθλήματος που βέβαια δεν θα τον απολαμβάνουμε για πολύ ακόμη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο δεν μπορούσε να μην βρεθεί στη λίστα αυτή, αφού πέρυσι αποτέλεσε έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Ο Χανιώτης σέντερ μπακ πραγματοποίησε συνολικά 37 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ και ήδη έχει συμφωνήσει μέχρι το τέλος του μήνα να συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ.

No4: Τάσος Μπακασέτας (Παναθηναϊκός) – 6 εκατομμύρια ευρώ

Εναλλάξ οι επιλογές ανάμεσα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και την πρώτη τετράδα έρχεται να συμπληρώσει ο αρχηγός των «πράσινων», Τάσος Μπακασέτας. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήρθε ως μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2024 από την Τράμπζονσπορ και πήρε αμέσως ηγετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες και ξεχώρισε από τη γενική μετριότητα. Συνολικά αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια με 7 γκολ και 2 ασίστ.

Οι +3 που αναφέρονται στον τίτλο του κειμένου, έρχονται ουσιαστικά 5οι σε ισοβαθμία στα 4 εκατομμύρια ευρώ χρηματιστηριακή αξία. Πρόκειται για τον Γιώργο Μασούρα του Ολυμπιακού, που αποτέλεσε βασικό «γρανάζι» των Πειραιωτών για άλλη μια σεζόν. Έφτασε συνολικά τις 52 συμμετοχές με 9 γκολ και 7 ασίστ έχοντας κομβικό ρόλο και στην ιστορική ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού μέχρι και την κατάκτηση του Conference League.

Οι άλλοι δύο δεν είχαν τόσο βασικό ρόλο, ωστόσο η ηλικία τους… προδίδει πως μπορεί να έχουν λαμπρό μέλλον. Πρόκειται για τον Γιώργο Βαγιαννίδη του Παναθηναϊκού, αλλά και τον Αντρέα Ντόι του Ολυμπιακού που κλείνουν ουσιαστικά αυτή την… 5αδα. Να υπενθυμίσουμε ότι τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του transfermarkt.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here