O Παναθηναϊκός ψάχνει σε δύο περιπτώσεις ποιοτική αναβάθμιση. Η μια είναι του Άντραζ Σπόραρ, αν τελικά ο Σλοβένος αποχωρήσει. Στο στόχαστρο έχει μπει ο Μαμά Μπαλντέ ο οποίος ανήκει στη Λυών και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο Αφρικανός ξεκίνησε την καριέρα του από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Πέρασε και δύο δανεισμούς στην Άβες πριν πωληθεί στην Ντιζόν το καλοκαίρι του 219 έναντι 665χιλ. ευρώ. Εκεί έκανε την πρώτη του ποδοσφαιρική… έκρηξη, αφού είχε δύο γεμάτες χρονιές.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 ο Μπαλντέ κατάφερε να βρει δίχτυα 13 φορές, έχοντας και 2 ασίστ με 57 συμμετοχές. Η Τρουά τότε πείστηκε να δώσει 3.5εκ. ευρώ για να τον κάνει δικό της και με δύο εξαιρετικές χρονιές με 65 συμμετοχές, 15 γκολ και 7 ασίστ. Το περασμένο καλοκαίρι τον απέκτησε η Λυών χωρίς να βρει το ρόλο που είχε σε Τρουά και Ντιζόν.

Είναι διεθνής και μάλιστα πλέον αρχηγός της Γουινέα-Μπισάου με την οποία έχει 29 συμμετοχές και 5 γκολ. Το… βολικό στην περίπτωση του είναι πως αγωνίζεται τόσο ως δεξί εξτρέμ όσο και ως σέντερ φορ, χαρακτηριστικό και των πιο ταχυδυναμικών προσόντων του.

Τέλος η αξία του στο transfermarkt είναι στα 4εκ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here