Ο Ισπανός εξτρεμ φαίνεται να είναι για τον Ολυμπιακό το κομμάτι που έλειπε από το παζλ, αφού στις ως τώρα συμμετοχές του έχει δείξει πως μπορεί να ηγηθεί της μεσοεπιθετικής γραμμής των ερυθρόλευκων

Ο Κανός είναι ένας πρεμιερλιγκάτος μεσοεπιθετικός, πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, και σίγουρα πολυτέλεια για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Στα 6 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ως τώρα (3 ως βασικός, 3 ως αλλαγή) έχει 4 γκολ και 2 ασσίστ βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κατακτήσει 4 νίκες.

Μέσα στα παιχνίδια αυτά ειναι και οι δύο “εξάρες” κόντρα σε Παναιτωλικό και Λεβαδειακό, που ίσως να βοηθούν τα στατιστικά του, όμως δεν αναιρείται το γεγονός πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την εστία, πραγματοποιώντας 3.5 σουτ ανά παιχνίδι.

Πάρα πολλά για εξτρέμ σίγουρα, αν σκεφτούμε πως ο φορ του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού, έχει 2.45 σουτ ανά ματς! Ο Κανός βέβαια δεν είναι ο “κλασικός εξτρέμ”. Πατάει πολύ συχνά στην περιοχή και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο, ενώ σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία. Η εκτελεστική του δεινότητα φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει 1 γκολ κάθε 0.74xG.

Μωβ(γκολ), μπλε (σουτ στην εστία), Χ (άστοχα σουτ)

Στις ντρίμπλες επίσης πολύ καλοί αριθμοί καθώς έχει 4.2 ανά αγώνα με 58.8% ποσοστό επιτυχίας. Μπορεί να είναι πιο “περιοχάτος” από τους υπόλοιπους εξτρεμ του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι “χάνει” στον συγκεκριμένο τομέα.

Εκεί που θα περίμενε κανείς να υστερεί είναι το αμυντικό κομμάτι, όμως κάθε άλλο παρα αδιάφορη είναι η ανασταλτική προσπάθεια του. Μετρά 4 κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ έχει και 57% στις αμυντικές μονομαχίες.

Η απόδειξη ότι όποιος και να είσαι, όση ποιότητα και να έχεις, το “φιλότιμο” για την συμμετοχή στο αμυντικό κομμάτι πρέπει να υπάρχει. Δεν υπάρχουν πολλοί με τα πειστήρια του Κανός στην Σούπερλιγκ, κι όμως πολλοί δικαιολογούνται που δεν μαρκάρουν…κάτι που δεν συνάδει με το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

loading...

Previous articleΟ Άρης τον ήθελε, η Πόρτο τον κράτησε και τώρα παίζει με τις… ρεζέρβες
Next articleΈνας (πολύ) δύσκολος μήνας και ένα ζεστό χειροκρότημα για τον Μπάμπα Ραχμάν

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here