Η περίπτωση του Ζότα Σίλβα βρίσκεται αρκετά ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ενίσχυση των εξτρέμ. Ο Πορτογάλος ανήκει στην Βιτορια Γκιμαράες και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Σίλβα ξεκίνησε από τα τοπικά της Πορτογαλίας και τις ακαδημίες της Σουσένσε, φτάνοντας μέχρι την ανδρική ομάδα για να πάρει μεταγραφή το 2019 στην Εσπίνο και ένα χρόνο αργότερα στη Λεϊσόες. Ένα εξάμηνο μετά, τον Ιανουάριο του 2021 τον απέκτησε η Κάζα Πια και 1μιση χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2022 τον παραχώρησε στην Γκιμαράες στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα.

Ο παίκτης αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο ως δεξί, όσο και ως αριστερό εξτρέμ ενώ αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικός επιθετικός. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε 42 παιχνίδια, 15 γκολ και 7 ασίστ. Ο Ζότα Σίλβα είναι στο ανέβασμα του, αφού έχει οκταπλασιάσει την αξία του την τελευταία χρονιά από 1.5εκ. ευρώ σε 12εκ. που βρίσκεται πλέον.

Μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο ο Ζίλβα έκανε και το ντεμπούτο του, ανεπίσημα βέβαια σε δύο φιλικά με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Τέλος όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα η αξία του βρίσκεται στα 12εκ. ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


Previous articleΑυτός είναι ο Τισουνταλί που βρίσκεται στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ (vids)
Next articleΆρης: Αρέσει και εξετάζεται η περίπτωση του Παπέ Αμπού Σισέ (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here