Πόσα πράγματα μπορεί να περιμένει ο Άρης από τον 25χρονο χαφ; Το Transfergeeks.gr δίνει την απάντηση με τη βοήθεια του Wyscout.

Ο Άρης φέτος επιθυμεί να παίζει με ένα 4-3-3 το οποίο στη «βάση» του κέντρου θα έχει μονό χαφ. Για αυτόν τον ρόλο προορίζεται (και) ο Ζαν Ζουλ ο οποίος έρχεται από την Πολωνία για να αποτελέσει τον νέα «Τζέγκο» του Άρη.

Οι κιτρινόμαυροι στο πρόσωπο του Ζουλ καταρχάς βρίσκουν έναν παίκτη ο οποίος δεν κρατάει την μπάλα περισσότερο από όσο πρέπει. Ιδιαίτερες ντρίμπλες δεν κάνει και ακόμη πιο σπάνια κάνει λάθος στο ένας εναντίον ενός. Πέρυσι είχε 77% επιτυχία στο συγκεκριμένο κομμάτι και πρόπερσι 82,4%.

Από την άλλη πλευρά το ποσοστό λίγο πάνω από 80% για τις πάσες που έχει τα τελευταία χρόνια δεν βγάζει σιγουριά, όπως και τα κάτι παραπάνω από 10 λάθη ανά παιχνίδι που κάνει την τελευταία διετία στο πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Γυρίζοντας στα θετικά, ο Ζουλ έχει περισσότερα από πέντε κλεψίματα ανά 90 λεπτά και έχει φτάσει μέχρι και τον αριθμό ρεκόρ των… 15 κλεψιμάτων σε παιχνίδι απέναντι στη Λέχια Γκντανσκ.

Από την άλλη πλευρά ο Ζουλ δεν είναι το ίδιο σταθερός στις αμυντικές μονομαχίες. Τη σεζόν 2021/22 ήταν από τους χειρότερους παίκτες στην ομάδα του χάνοντας σχεδόν μία στις δύο, σε μία σεζόν πάντως με αρκετά σκαμπανεβάσματα για εκείνον.

Φέτος βέβαια βελτιώθηκε πάνω από το 62% και ήταν 10ος στην ομάδα του. Ούτε αυτό το νούμερο βέβαια είναι εξαιρετικό, είναι όμως… πάνω από τη βάση.

Σε ότι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι ο Ζουλ ψάχνει το γκολ με μακρινά σουτ, αλλά δεν το έχει βρει ακόμη όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα με όλα τα σουτ που επιχείρησε πέρυσι.

Συνολικά επιθετικά ο Ζουλ δεν κάνει τη διαφορά, ούτε περνάει ιδιαίτερες πάσες στη μεγάλη περιοχή. Αλλά ο Άρης περισσότερο τον απέκτησε για τα πολλά κλεψίματα που κάνει και το ότι αφήνει το αποτύπωμα του σε όλο το γήπεδο.

Αυτό είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ο Ζουλ μπορεί μέσα σε λίγο λεπτά να πατήσει… όλες τις περιοχές του γηπέδου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αποτύπωμα που άφησε στο γήπεδο σε δύο ματς που έπαιξε συνολικά 45 λεπτά.

Ο Άρης αυτό περιμένει από τον Ζαν Ζουλ, να βρίσκεται σε όλο το γήπεδο, να κλέβει μπάλες, να μην τις κρατάει παραπάνω από όσο πρέπει και να είναι λίγο πιο αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις. Αν τα κάνει αυτά, τότε όλα θα είναι τέλεια στον πλανήτη Άρη.

loading...

Previous articleΤα οικονομικά δεδομένα για Αλεξανδρόπουλο και η… πρόθυμη Σπόρτινγκ
Next articleΑΕΚ: Νέο «βροντερό» όχι σε 17 εκατομμύρια για Λιβάι Γκαρσία!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here