Η περίοδος που διανύει ο Λούις Πάλμα στη Σκωτία μπορεί με μεγάλη ευκολία να χαρακτηριστεί τρομερά αποδοτική. Ίσως και η πιο ώριμη φάση της ως τώρα καριέρας του. Αυτό αναγνωρίζεται από όλους στη Σέλτικ και εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες έχει κερδίσει σταθερά θέση βασικού, αλλά και την εκτίμηση του Μπρένταν Ρότζερς.

Το ποσό της μεταγραφής του, κοντά στα 5 εκατ. ευρώ αρχίζει σιγά-σιγά να εξαργυρώνεται από την ομάδα της Γλασκώβης. Πλέον και στο ευρωπαϊκό στερέωμα ο Ονδουριανός, αρχίζει να δείχνει αισθητά σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του, σκοράροντας και μάλιστα γκολ ιστορικά.

Ωστόσο το ξεκίνημα του στη Σκωτία δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όπως κάθε παίκτης που παίρνει μεταγραφή από τη Super League σε πρωτάθλημα υψηλότερου ή σκληρότερου ρυθμού του εξωτερικού ο Πάλμα έπρεπε να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βρετανού τεχνικού.

Στον πρώτο μήνα του από τα έξι παιχνίδια κατάφερε να ξεκινήσει μόλις σε ένα βασικός, στα άλλα τρία αγωνίστηκε ως αλλαγή και σε δύο ακόμη έμεινε στον πάγκο. Μάλιστα η μη χρησιμοποίηση του από τον 50χρονο προπονητή έφερε αντιδράσεις. O Ρότζερς τότε εξήγησε πως ο Γιανγκ είχε προτιμηθεί έναντι του 23χρονου εξτρέμ λόγω φυσικής κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα τόνισε για τον Πάλμα τότε πως: «Θεώρησα πως ο Λούις ήταν καλύτερος όταν πέρασε στο παιχνίδι. Ακόμα συνηθίζει τις ταχύτητες, την ένταση και το τέμπο των αγώνων.»

Ο Ονδουριανός βρήκε τη φόρμα του κέρδισε τη θέση του στο βασικό σχήμα και πλέον μέσα στον Οκτώβριο μετρά 3 συμμετοχές ως βασικός σε 4 παιχνίδια. Μάλιστα έχουν ανέβει κατακόρυφα και όλα τα νούμερα απόδοσης του με 2 γκολ και 1 ασίστ. Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό ο Πάλμα έχει συμμετοχή σε γκολ ή ασίστ ανά 76 αγωνιστικά λεπτά.

Έτσι επιβεβαιώνεται και η συνέχεια της τοποθέτησης του Μπρένταν Ρότζερς για το πως θα εξελιχθεί η πορεία του Πάλμα στο… νησί. Ο Βρετανός είχε τονίσει πως: «Θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από παίκτες που έρχονται από πρωταθλήματα με διαφορετικά στοιχεία παιχνιδιού να παίξουν αμέσως. Βελτιώνεται με τον καιρό και πιστεύω πως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος.»

Και ο 23χρονος ακολούθησε αυτά τα λόγια ξεκινώντας από το παιχνίδι στα τέλη του Σεπτέμβρη κόντρα στη Μάδεργουελ. Εκεί οι Κέλτες ως φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν με 1-2 με τον Πάλμα να ανοίγει… λογαριασμό στο πρωτάθλημα στο 87′ κάνοντας το 0-1 με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ.

Μια εβδομάδα αργότερα ακολούθησε το δεύτερο… χτύπημα του, στον εντός έδρας νίκη κόντρα στην Κιλμάρνοκ. Η Σέλτικ επικράτησε με 3-1 και ο νεαρός εξτρέμ πέτυχε το δεύτερο γκολ μετά από ένα κλέψιμο της μπάλας και εξαιρετικό τελείωμα.

Ακολούθησε χρονικά η διακοπή στους συλλόγους, λόγω των αναμετρήσεων των εθνικών ομάδων, ωστόσο αυτή δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο τον Πάλμα. Επέστρεψε μια μια φανταστική ασίστ, την πρώτη του, στο Σκωτσέζικο πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο κόντρα στη Χάρτς. Αυτή μάλιστα άνοιξε το δρόμο για την ευρεία νίκη των φιλοξενούμενων με 1-4, αφού σημειώθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με μια πανέμορφη λόμπα.

Για να φτάσουμε στο βράδυ της Τετάρτης (25/10) εκεί που ο 23χρονος άνοιξε λογαριασμό και στο Champions League, στην εντός έδρας ισοπαλία της Σέλτικ με την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-2). Πετυχαίνοντας μάλιστα ένα ιστορικό και πολύ όμορφο γκολ.

Ο Πάλμα μάλιστα έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης από την Ονδούρα που σκοράρει σε παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από τότε που λεγόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών και ο δεύτερος από τότε που λέγεται Champions League. Ενώ παράλληλα αν με το γκολ του η Σέλτικ κέρδιζε θα εισέπραττε περίπου 2.8 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου το 60% από τα χρήματα που έδωσαν οι Κέλτες (4.75 εκατ. ευρώ) για να τον κάνουν δικό τους.

Κόντρα στην Ατλέτικο ο Πάλμα κατάφερε να έχει σε 41 επαφές, 24 στις 29 επιτυχημένες πάσες (83%), 1 γκολ, 1 στις 3 επιτυχημένες ντρίμπλες, 3 στις 5 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, 2 στις 6 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και 5 ανακτήσεις μπάλας σε 63′ λεπτά που αγωνίστηκε.

Πλέον ο Μπρένταν Ρότζερς δηλώνει εξαιρετικά χαρούμενος με την απόδοση του και έχει κάθε λόγο να το κάνει αφού έχει έναν εξτρέμ που ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί γιατί του προσφέρει αρκετά μέσα στο παιχνίδι του, όπως ήδη κάνει σε Σκωτία και Ευρώπη. Το πως θα εξελιχθεί η πορεία του Πάλμα στη σεζόν αλλά και γενικότερα δεν το γνωρίζει κανείς, ωστόσο τα πρώτα δείγματα μοιάζουν εξαιρετικά ενθαρρυντικά για τον Ονδουριανό πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη και την εξέλιξη που αυτός μπορεί να έχει.

loading...

Previous articleΣτην Ισπανία ο Παπασταθόπουλος για να ανακοινωθεί από την Μπέτις (vid)
Next articleΠαπασταθόπουλος: «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, θα τα δώσω όλα για την Μπέτις» (pic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here