Οι πράσινοι μπορούν να αισιοδοξούν για τις φετινές μεταγραφές τους, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έδειξαν στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς.

Το ξεκίνημα των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στο Champions League ήταν ιδανικό για εκείνον, καθώς κατάφερε να κερδίσει με 1-3 τη Ντνίπρο και να παίρνει όπως όλα δείχνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Πέρα από τη συνολικά ενθαρρυντική εμφάνιση και την εξαιρετική παρουσία του Χουανκάρ στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα των πράσινων, Τζούρισιτς, Βιλένα και Γεντβάι.

Σε ότι έχει να κάνει με τον πρώτο κατάφερε να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο! Άνοιξε λογαριασμό από το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την πράσινη φανέλα και πέτυχε ένα γκολ που μπαίνει… μία στις δέκα φορές.

Σε ότι έχει να κάνει με τα μέρη του γηπέδου στα οποία βρέθηκε, κινήθηκε κυρίως αριστερά και γυρνούσε πίσω από το κέντρο όταν χρειαζόταν στον συγκεκριμένο κομμάτι του γηπέδου, αλλά άφησε το αποτύπωμα του σε όλους τους διαδρόμους.

Ακόμη ο Τζούριστιτς απέφυγε τα πολλά λάθη καθώς είχε 6 στο αντίπαλο μισό του γηπέδου με αρκετές επαφές με την μπάλα, ενώ σημαντικό είναι ότι είχε δέκα επιθετικές μονομαχίες, κερδίζοντας τις επτά εξ αυτών!

Σε ότι έχει να κάνει με τον Βιλένα, εκείνος έδειξε να έχει πολύ καλές τοποθετήσεις και να μπορεί να βοηθήσει και στην άμυνα, κομμάτι το οποίο αποτελούσε ένα ερωτηματικό σύμφωνα με όσα έλεγαν στην Ιταλία.

Μέτρησε τρία κλεψίματα τα δύο εκ των οποίων έδωσαν άμεσες προϋποθέσεις για επιθετικό transition στον Παναθηναϊκό, ενώ το τρίτο ήταν κρίσιμο μέσα στην μεγάλη περιοχή των πράσινων.

Είχε ακόμη 14 μονομαχίες με 10 εξ αυτών να είναι κερδισμένες, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

Δεν έκανε λάθη στις παράλληλες μεταβιβάσεις του ή σε αυτές προς τα πίσω και προσπάθησε να προωθήσει τη μπάλα μπροστά, περνώντας πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ιδίως προς την αριστερή πλευρά από όπου δημιούργησε τους περισσότερους κινδύνους του ο Παναθηναϊκούς.

Τέλος ο Γεντβάι χρειάστηκε να περάσει στο γήπεδο στη θέση του Σένκεφελντ, χωρίς -όπως είναι λογικό- να εντυπωσιάσει. Είκοσι κοντινές πάσες έφυγαν από τα πόδια του με όλες να βρίσκουν στόχο, ενώ δυσκολεύτηκε στις μακρινές μεταβιβάσεις «χαρίζοντας» κατοχές στην αντίπαλη ομάδα.

Κατά τα άλλα κέρδισε 3 από τις 6 αμυντικές μονομαχίες στις οποίες έλαβε μέρος ενώ μάζεψε πέντε «δεύτερες μπάλες».

Γενικότερα ο Γεντβάι ήταν αυτός που άφησε τα λιγότερα χαμόγελα από τους τρεις, αλλά δεδομένου του μικρού διαστήματος που βρίσκεται στην ομάδα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο ότι δεν πρέπει να κριθεί αυστηρά.

loading...

Previous article«ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για Σιώπη»
Next articleΑΕΚ: Έκλεισε πρώην τερματοφύλακα της Τσέλσι!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here