Ο ΟΦΗ ενεργοποιεί μεταγραφική «βόμβα» με την απόκτηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Φυσικά πρόκειται για μια από τις καλύτερες μεταγραφές του ελληνικού πρωταθλήματος, τουλάχιστον ως τώρα αφού αν και στα 33 του ο ποδοσφαιριστής μέχρι και το τέλος της περασμένης σεζόν είχε ενεργό ρόλο με τη φανέλα της Μπόχουμ στην Bundesiga.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός επαναπατρίζεται μετά από τέσσερα χρόνια… ξενιτιάς από όταν και έφυγε από την ΑΕΚ. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα μόλις έξι μηνών από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην Segunda Division και έπειτα ένα εξάμηνος δανεισμός στη Γερμανία για χάρη της Μπόχουμ.

Δανεισμός που έγινε μονιμοποίηση με τον Λαμπρόπουλο να δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ρόλο βασικού δεν κατάφερε να έχει ωστόσο τις τρεισήμισι σεζόν που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπόχουμ δεν παρέμεινε ανενεργός. Ίσα ίσα περνώντας ο καιρός κέρδιζε και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας.

Συνολικά κατέγραψε 51 συμμετοχές με τους Γερμανούς, τις πρώτες 19 στην Zweiteliga από την οποία τη δεύτερη του χρονιά στην ομάδα πήρε και την άνοδο ως πρωταθλητής. Οι υπόλοιπες 28 ήρθαν τις δύο σεζόν της ομάδας στην Bundesliga και έχει και τέσσερις στο Κύπελλο Γερμανίας.

Η τελευταία του πριν μείνει ελεύθερος από την Μπόχουμ, ολοκληρώθηκε με 16 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο τρεις κίτρινες κάρτες και 709′ αγωνιστικά λεπτά. Η ομάδα του κατάφερε να παραμείνει εκ νέου στην κατηγορία τερματίζοντας στην 14η θέση με 35 βαθμούς, δύο μόλις μακριά από την Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου που βρέθηκε να παίζει για τη σωτηρία της στα μπαράζ.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι ο Λαμπρόπουλος ήταν η 3η επιλογή του Τόμας Λετς βάσει συμμετοχών αφού τον ξεπέρασαν ο Ερχάν Μάσοβιτς που κατέγραψε 32 συμμετοχές συνολικά αλλά και ο Ιβάν Όρντετς με 33 αντίστοιχα. Ο Έλληνας αμυντικός είχε περισσότερες τόσο από τον Σλότερμπεκ όσο και από τον Χέιντζ που ήρθαν δανεικοί από Φράιμπουργκ και Ουνιόν Βερολίνου αντίστοιχα, ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα και κατέλαβαν ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό σε πόσο μεγάλη εκτίμηση είχαν στη Γερμανία. Πλέον μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του γυρνά στα… πάτρια εδάφη για να ηγηθεί της άμυνας του ΟΦΗ σε ένα πρωτάθλημα που το ξέρει σχεδόν… απ’ έξω αφού μετρά 120 συμμετοχές σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης, με τον Νταμπράουσκας να αποκτά ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια του.

loading...

Previous articleΑπό την άλλη άκρη του Ατλαντικού ο άλλος «μνηστήρας» για Πιζάρο
Next articleΗ Λαμία ανακοίνωσε την παραμονή του Παουλάβετς ως δανεικός

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here