Με δύο αγωνιστικές να απομένουν η κατάσταση αναφορικά με τις δύο ομάδες που θα κερδίσουν την απευθείας άνοδο για τη Bundesliga αλλά και αυτή που θα παίξει στα μπαράζ, κορυφώνεται.

Μάλιστα υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού στη Σανκτ Πάουλι από τη μια αγωνίζεται ο Μανώλης Σάλιακας και στη Φορτούνα Ντύσελντορφ ο Χρήστος Τζόλης. Μετά τα αποτελέσματα των δύο την Μ. Παρασκευή (3/5) η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο.

Η μεν Φορτούνα κέρδισε και με τη νίκη της έφτασε τους 59 βαθμούς, όντας 3η και στο -2 από τη 2η Χολστάιν Κίελ που έχει 61 και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ουσιαστικά αν το κερδίσει ξεκαθαρίζει και το τοπίο αναφορικά με τη δυάδα που θα πάρει την απευθείας άνοδο, αφήνοντας τη Φορτούνα στην θέσει που οδηγεί στα μπαράζ.

Από την άλλη η πρωτοπόρος τη δεδομένη στιγμή, Σανκτ Πάουλι του Σάλιακα, αν έπαιρνε χθες (3/5) τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι του Αμβούργου στην έδρα της ομώνυμης ομάδας θα εξασφάλιζε τόσο την άνοδο όσο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη, η ομάδα του Έλληνα αμυντικού ηττήθηκε με 1-0 και μάλιστα ο Σάλιακας αποβλήθηκε στο φινάλε του αγώνα.

Πλέον η Σανκτ Πάουλι χρειάζεται μια νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο. Ωστόσο στη μάχη του πρωταθλήματος ακόμη και αν κάνει 2 στα 2 μπορεί να μην το κατακτήσει, αν η Χολστάιν έχει κάνει 3 στα 3. Κοινώς χρειάζεται το απόλυτο και μια ήττα στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια της συνδιεκδικήτριας για να κατακτήσει αυτή τον τίτλο.

loading...

Previous articleΠΑΟΚ: Ψάχνει ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ
Next articleΤοποθετήθηκε για Μαρτίνες και Τίλεμανς εν όψει Ολυμπιακού ο Έμερι

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here