Όπως είχατε διαβάσει νωρίτερα μέσω του transfergeeks.gr, η Ουτρέχτη είχε αποφασίσει να κάνει χρήση της επέκτασης συμβολαίου του Βασίλη Μπάρκα για ένα ακόμη χρόνο.

Έτσι λοιπόν έγινε το αναμενόμενο με την ανακοίνωση να επιβεβαιώνει αυτό που είχε γίνει νωρίτερα γνωστό και τον Βασίλη Μπάρκα να παραμένει στην Ολλανδία… μέχρι νεωτέρας. Αυτό φυσικά αφορά το ενδιαφέρον της Σεβίλλης που έχει δημοσιευτεί και με πιο έντονο τρόπο της τελευταίες μέρες από τους Ισπανούς. Γι’ αυτό έχει μπει και buy-out στο συμβόλαιο του παρ’ ότι έχει ισχύ για μόλις ένα χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ουτρέχτης:

«Τώρα που η Ουτρέχτη ενεργοποίησε την οψιόν στο συμβόλαιό του, ο τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας έχει συμβόλαιο στην μέχρι τα μέσα του 2025. Ο Έλληνας τερματοφύλακας (29) μπορεί λοιπόν να ξεκινήσει την τρίτη του σεζόν στην Ουτρέχτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Μπάρκας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 και έπαιξε 38 επίσημα παιχνίδια η σεζόν 2022/2023. Ο διεθνής κράτησε δώδεκα φορές το μηδέν. Κέρδισε επίσης το τρίτο βραβείο για το τρόπαιο David di Tommaso και είναι ο πρώτος τερματοφύλακας από το 2017 που κέρδισε μια θέση σε αυτό το βάθρο.

Ο Μπάρκας, γιος Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρας, περνά από την ακαδημία νέων του Ατρόμητου και κάνει το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για λογαριασμό αυτού του συλλόγου. Στη συνέχεια απέκτησε εμπειρία στην ΑΕΚ Αθηνών και στη Σέλτικ Γλασκώβης. συλλόγους με τους οποίους παίζει μεταξύ άλλων στο Champions League και στο Europa League. Έλληνας διεθνής είναι και ο Μπάρκας. Έχει υπερασπιστεί το τέρμα δεκατρείς φορές μέχρι στιγμής για λογαριασμό της Εθνικής Ομάδας.

Αφού έμεινε για λίγο εκτός, ο τότε χωρίς μεταγραφές Μπάρκας υπογράφει για ένα χρόνο η FC Utrecht στην τελική φάση της προετοιμασίας για τη σεζόν 2023/2024. Το συμβόλαιό του περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή που δίνει τη δυνατότητα στην FC Utrecht να επεκτείνει τη συμφωνία μέχρι τα μέσα του 2025. Αυτό συνέβη τώρα, αφού ο Μπάρκας έχει παίξει 27 φορές στο βασικό σχήμα μέχρι στιγμής τη σεζόν.»

«Όταν ο Βασίλης ήρθε στην Ολλανδία το καλοκαίρι του 2022, ήμασταν πεπεισμένοι ότι είχαμε προσελκύσει έναν τερματοφύλακα με έξτρα ποιότητα. Σε ό,τι μας αφορά, το πέτυχε πλήρως στην πρώτη και στη δεύτερη σεζόν του» , εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής Jordy Zuidam. «Είμαστε ευχαριστημένοι που, τώρα που έχουμε συμπεριλάβει την επιλογή στο συμβόλαιό του, θα είναι μαζί μας μέχρι τα μέσα του 2025».

loading...

Previous articleΆρης: Με μια απουσία η σημερινή προπόνηση
Next articleΟΦΗ: «Κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Κώστας Γιαννούλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here