Το να γίνουν συστάσεις για το ποιος είναι ο Ίνγκι Ίνγκασον είναι λίγο πολύ περιττό. Ωστόσο αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως ο Παναθηναϊκός κινούμενος αστραπιαία και με σύμμαχο τον Χορντούρ Μάγκνουσον, στενό φίλο του Ισλανδού, προχώρησε σε μια εξαιρετική μεταγραφική προσθήκη που ανεβάζει ποιοτικά τους «πράσινους».

Έτσι μετά από ένα μόλις χρόνο ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα, αυτή τη φορά με άλλη ομάδα σε μια νέα πρόκληση και ως πρωταθλητής Δανίας. Μάλιστα οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δυναμώνουν εξαιρετικά σε μια πολύ σημαντική θέση έχοντας το δίδυμο Γεβντάι-Ίνγκασον που μπορεί να κουμπώσει άψογα στα «θέλω» του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ένας άρχοντας των μονομαχιών για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού

Το πόσο επιδραστικός και σημαντικός είναι στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του ο Ισλανδός το έδειξε συνολικά στην τριετία που βρέθηκε στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο παρακάτω θα αναλυθούν επιμέρους οι επιδόσεις του, την τελευταία του σεζόν με τους Θεσσαλονικείς, δηλαδή το 2022/23 αλλά και την αμέσως επόμενη με την Μίντιλαντ.

Ο 31χρονος σέντερ μπακ, έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια, μην έχοντας όμως πάντα θέση βασικού, όμως κατάφερε να είναι στο top-5 του Δανέζικου πρωταθλήματος όσον αφορά το ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών με 75.8%. Την τελευταία του χρονιά στον ΠΑΟΚ διατηρήθηκε σε ένα πολύ καλό νούμερο φτάνοντας 70.6%. Έτσι ο μέσος όρος του την τελευταία διετία στην συγκεκριμένη κατηγορία ανέρχεται στο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, 73.2%.

Defensive duels success % Season 2022/23
Defensive duels success % Season 2023/24

Ο Ίνγκασον διατηρεί εξαιρετικά νούμερα και στις εναέριες μονομαχίες. Ο νέος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού αναμένεται να δώσει πολλές τέτοιες μάχες, όπως έκανε και πέρυσι στη Δανία, με 129 συνολικά (σ.σ 14η θέση στην κατάταξη). Αυτές τον έφεραν στην 8η θέση όσον αφορά τους σέντερ μπακ του πρωταθλήματος γενικότερα.

Ενώ για την προηγούμενη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ισλανδός ξεχώρισε με 145 εναέριες μονομαχίες, ευρισκόμενος στην 9η θέση συνολικά. Παράλληλα στους κεντρικούς αμυντικούς τον ξεπέρασε μόνο ο Βίντα (163). Έτσι όπως γίνεται αντιληπτό ο μ.ο. του Ίνγκασον τις τελευταίες δύο σεζόν φτάνει, στις 137 εναέριες μονομαχίες.

Aerlal Duels Season 2022/23 Total
Aerlal Duels Season 2023/24 Total

Επιπλέον στη σεζόν 2022/23 στον ΠΑΟΚ, ο Ίνγκασον ήταν απροσπέλαστος με 67.5%, όντας ο κορυφαίος αμυντικός των Θεσσαλονικέων και εκ των καλύτερων του πρωταθλήματος, ενώ την περασμένη με τους Δανούς, έφτασε στο 53.5%.

Αν αυτό μεταφραστεί σε ποσοστό, ο Ισλανδός έφτασε στο 60.5% σε μέσο όρο κερδισμένων μονομαχιών την τελευταία διετία.

Aerial Duels success % season 2022/23
Ο απροσπέλαστος Ίνγκασον που γίνεται το… αφεντικό στην περιοχή του

Στο κομμάτι των κερδισμένων μονομαχιών στη δική του περιοχή ο Ίνγκασον έχει αρχοντική παρουσία την τελευταία διετία με την περασμένη χρονιά στη Μίντιλαντ να τον τοποθετεί στο top-10. Πιο συγκεκριμένα στη θέση 9, όντας και ο κορυφαίος των Δανών με τα νούμερα του να φτάνουν ως το 63.2%. Ενώ αντίστοιχα στην αμέσως προηγούμενη σεζόν και τελευταία του στον ΠΑΟΚ έφτασε στο εκπληκτικό 73.8%.

Συνολικά ο μ.ο. φτάνει στο 68.5%, σχεδόν δηλαδή 7 στις 10 κερδισμένες από το 2022 και έπειτα.

Aerial Duels Success % In Own Penalty Area Season 2022/23
Aerial Duels Success % In Own Penalty Area Season 2023/24

Τέλος όσον αφορά τα σουτ που έχει μπλοκάρει ο… απροσπέλαστος Ισλανδός, έχει φτάσει σε κορυφαίες επιδόσεις, τόσο στην τελευταία του χρονιά στους Θεσσαλονικείς, όσο και με την Μίντιλαντ. Για τη σεζόν 2023/24 ο 31χρονος έφτασε τα 15 κοψίματα σουτ, συνολικά στην 13η θέση ανάμεσα σε όλους τους παίκτες του πρωταθλήματος.

Το 2022/23 πήγε σε ίδια επίπεδα έχοντας 18 στα μπλοκαρισμένα σουτ, και δημιουργώντας ένα μέσο όρο 16.5 συνολικά.

Shots Blocked Total Season 2022/23
Shots blocked Total Season 2023/24

Οι «πράσινοι» θα δώσουν την ευκαιρία στον Ισλανδό να ξανά χαρεί το ποδόσφαιρο, αφού στη Μίντιλαντ τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Από την άλλη για τον Ντιέγκο Αλόνσο είναι σίγουρο πως πλέον απέκτησε στα χέρια του έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που θα δώσει άλλο… αέρα στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού.


Previous articleAthens Kallithea: Ενίσχυση στα στόπερ, ανακοίνωσε τον Μοτόκ
Next articleΠανσερραϊκός: Ανακοίνωσε την απόκτηση Καραμανώλη!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here