Ο 25χρονος πάλεψε κόντρα στην ατυχία, κόντρα στους επικριτές του, κόντρα στις ίδιες τις πιθανότητες και δικαιώθηκε!

Το όσκαρ ατυχίας στη Θεσσαλονίκη

Ο Ρότα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ένα συμβόλαιο το οποίο αξίζει στο 100% με τις φετινές του εμφανίσεις. Μέχρι να φτάσει εδώ όμως, ο Λάζαρος Ρότα πέρασε δύσκολα, αλλά «κέρδισε» από το γεγονός ότι ποτέ δε το έβαλε κάτω, ακόμη και όταν έριχνε εφτά φορές ζαριά και ερχόταν… snake eyes κάθε μία από αυτές.

Αρχικά ο Ρότα ήταν ποδοσφαιριστής του Άρη Θεσσαλονίκης, σε μία εποχή μάλιστα που τα τμήματα υποδομής των κιτρινόμαυρων δε πήγαιναν καθόλου άσχημα. Ένα πρωτάθλημα στην (τότε) Κ21 και στη συνέχεια στην Κ17 για μία ακαδημία που έβγαλε παίκτες οι οποίοι έφτασαν την Εθνική Ελλάδος μέχρι τον τελικό του Πανευρωπαϊκού νέων.

Τα οικονομικά προβλήματα όμως οδήγησαν τελικά τον Άρη στη σταδιακή αποδυνάμωση της ακαδημίας του να χάνει πάρα πολύ σε αξιοπιστία. Η ομάδα στην οποία έπαιζε ο Ρότα λοιπόν είχε ουσιαστικά διαλυθεί, με αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Aκόμη χειρότερα πήγαν τα πράγματα λίγα χρόνια αργότερα, με την επόμενη ομάδα του, τον Ηρακλή επίσης να διαλύεται πριν προλάβει ο νυν παίκτης της ΑΕΚ να αποδείξει την αξία του και να πάρει συμβόλαιο βασικού.

Ρίσκαρε στο εξωτερικό, έκανε σταθερά βήματα και επιβραβεύτηκε

Ο Ρότα βρέθηκε στο… πουθενά το καλοκαίρι του 2017. Τελικά λίγους μήνες αργότερα κατέληξε στη Σλάβοτζ της Σλοβακίας όπου σε έξι μήνες είχε 12 αγώνες, 1 γκολ και 1 ασίστ για να τον αποκτήσει στη συνέχεια η Μιχαλόβιτσε.

Εκείνο ήταν και το διαβατήριο του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, καθώς η Φορτούνα Σιτάρντ έβγαλε 200.000 ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει, με τον Έλληνα μπακ να καταφέρνει να κάνει καλή δουλειά στην Eredivisie.

Τότε ήταν και η στιγμή που η τύχη του έδωσε αυτά που του χρωστούσε. Λίγο η λειψανδρία του Ελληνικού ποδοσφαίρου στη θέση του, λίγο το ότι η Εθνική είχε προπονητή έναν Ολλανδό του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει στη γαλανόλευκη και από εκεί μπήκε στα ραντάρ των ανθρώπων της ΑΕΚ που τελικά τον έκαναν δικό τους!

Η… μεταμόρφωση του Ρότα κάτω από τις «φτερούγες» του Αλμέιδα

Ο Ρότα πέρυσι με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε τα πρώτα του βήματα σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε μία πολύ δύσκολη χρονιά για την Ένωση. Υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε χαμένος και ίσως το μαρκαρίσματα του ήταν ένα κλικ πιο «δυναμικά» αλλά έδειξε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του.

Άλλωστε ο Αλμέιδα από όταν ήρθε τον πίστευε τον Ρότα. Του έδωσε την εμπιστοσύνη του και ο Έλληνας μπακ τον δικαίωσε στο 100%! Σύμφωνα με το Wyscout πρόκειται για τον καλύτερο ακραία μπακ από όλες τις μεγάλες ομάδες, όταν πέρυσι των περνούσαν… μια δεκαριά παίκτες!

Φέτος έχει βελτιωθεί τρομερά στην ακρίβεια του και τις πάσες του, με το κομμάτι στο οποίο πραγματικά έχει βελτιωθεί να είναι αυτό των μονομαχιών του, που εκεί έχει εκτοξεύσει την επιτυχία του στο 60%!

Καταληκτικά, ο Ρότα πάλεψε σκληρά, στάθηκε άτυχος στην αρχή της καριέρας του, αλλά τη κατάλληλη στιγμή, όταν του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, έδωσε το 100%, δικαιώθηκε και σήμερα διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και τη παρουσία σε Γιούρο και Μουντιάλ με την Εθνική.

Τέλος, η μεγαλύτερη κατάκτηση είναι ότι πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος που να του ακούγεται περίεργη η φράση «Ο Λάζαρος Ρότα είναι το καλύτερο δεξί μπακ στην Ελλάδα και ο καλύτερος Έλληνας δεξιός μπακ».

loading...

Previous articleΕπιστρέφει στην πατρίδα του ο Ούι – Τζο!
Next articleΠαναθηναϊκός: Το σπουδαίο deal με τον Μαντίγια που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

1 COMMENT

  1. […] Η Ένωση συνεχίζει να λειτουργεί με πλάνο και ανανέωσε τον Ρότα έως και το 2026, με τον Έλληνα ακραίο οπισθοφύλακα να επιβραβεύεται με τον καλύτερο τρόπο για τα όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here