Είναι γεγονός ό,τι ο Αστέρας Τρίπολης με την πρόταση του για υποχρεωτική παρουσία ενός Έλληνα στην αρχική ενδεκάδα των ομάδων, μετέβαλε την Super League προς το καλύτερο

Δεν θα εξηγήσουμε σ’αυτό το άρθρο γιατί είναι ωφέλιμο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αγωνίζονται Έλληνες ποδοσφαιριστές, αυτό είναι αυτονόητο. Ωστόσο, θα μιλήσουμε για τον Αστέρα που ο λόγος του είναι “σπαθί” γιατί ο ίδιος δίνει ευκαιρίες σε μπόλικους νεαρούς.

Τρία ονόματα ξεχωρίζουν, Ζουγλής, Προύντζος και Κωστέας.

Ο πρώτος αγωνίζεται κυρίως αριστερ, μετρά 8 ντρίμπλες ανά 90′ και διακρίνεται για την μαχητικότητα του, την διάθεση του να μπει στις φάσεις αφού δίνει πάνω από 30 μονομαχίες ανά 90′. Σίγουρα δεν του λείπει όρεξη για δουλεία, όμως του λείπει αποτελεσματικότητα που πρέπει να βελτιώσει, μετρά 0.26xG ανα αγώνα. Έχει σκοράρει 5 σε 17 αγώνες με την Κ19.

Κοιτώντας τον δεύτερο στην λίστα, τον Προύντζο, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για έναν box-to-box μέσο με δυνατό σημείο τις αμυντικές μονομαχίες και τρεξίματα. Συγκεκριμένα, μετρά 64.5% επιτυχία στις αμυντικές μονομαχίες ενώ έχει να δείξει και 4.4 κλεψίματα ανά αγώνα, φυσικά με την Κ19.

Το heatmap του Προύντζου

Ο τελευταίος, ο Κωστέας, είναι ένας κλασικός κεντρικός επιθετικός με 0.6xG ανα αγώνα με την Κ19 (αριθμός διόλου άσχημος). Επιχειρεί τελικές προσπάθειες κυρίως μέσα από την περιοχή και μετρά 3 γκολ σε 7 παιχνίδια με την Κ19 (βρίσκεται κυρίως σε αποστολές της πρώτης ομάδας).

Οι τελικές προσπάθειες του Κωστέα

Ο Αστέρας μπορεί να μην διαθέτει “wonderkids” όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ ή ο Ντόι του Ολυμπιακού, ωστόσο δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να αποδείξουν την αξία τους και απ’αυτό μόνο κέρδος μπορεί να έχει. Κατόρθωσε ήδη μια μικρή “νίκη” κόντρα στην ξενοκρατία του ελληνικού πρωταθλήματος δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και τα κλαμπ.

loading...

Previous articleΗ ευρωπαϊκή ομάδα που απέρριψε ο Μαρσέλο
Next articleH Aταλάντα και ο Κρίστενσεν που αρέσει στον Γιοβάνοβιτς

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here