Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον 22χρονο Ραμόν Ράμος Λίμα, που πλέον δεν τον χωρούσε η Λατινική Αμερική.

Ο Ραμόν από το 2017 ανήκε στη Φλαμένγκο, αλλά οι ευκαιρίες άργησαν να έρθουν. Για την ακρίβεια περίμενε μέχρι το 2021 για να πάρει ευκαιρίες στην ιστορική ομάδα, τη στιγμή που στο μεσοδιάστημα είχε κληθεί στην ομάδα κάτω των 20 της Βραζιλίας, χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στη Φλαμένγκο πήρε κάποιες ευκαιρίες, αλλά την επόμενη σεζόν έφυγε δανεικός στην Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο. Εκεί πήρε περισσότερες ευκαιρίες, αγωνιζόμενος και σε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια του Κόπα Λιμπερταδόρες, σε μία ομάδα η οποία τον «ανάγκασε» να δεχθεί μεγάλη πίεση.

Ο 21χρονος είναι ένας παίκτης που δε «τρέχει» από μία μάχη. Είναι παίκτης που βρίσκεται σε 18 μονομαχίες ανά αγώνα, κερδίζοντας περίπου τις μισές, με τα ποσοστά να είναι ακόμη καλύτερα στα παιχνίδια του στο Λιμπερταδόρες. Το πρόβλημα είναι στις εναέριες μονομαχίες, όπου κερδίζει περίπου 1/3.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον χάρτη με τις 19 μονομαχίες που έδωσε στην μεγάλη ισοπαλία της Μπραγαντίνο με τη Βελέζ, εκ των οποίων κέρδισε τις 11.

Στο επιθετικό κομμάτι προσπαθεί πάντα να αποτελεί «παράγοντα» για την ομάδα του. Είναι παίκτης της… σχολής Μαρσέλο. Προσπαθεί δηλαδή να ανεβαίνει όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω heat map. Περνάει 5,6 πάσες στο τελευταίο τρίτο με ποσοστό επιτυχίας 61,8%.

Προσπαθεί να ντριπλάρει και να περάσει πάσες μέσα στη μεγάλη περιοχή, ενώ στα παιχνίδια που έδωσε στη μεγαλύτερη σκηνή, το Copa Libertadores είχε 0,2 expected assists ανά παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ραμόν θα μπορούσε να μείνει στη Βραζιλία, αλλά δεν ήθελε. Για αυτόν τον λόγο και άλλαξε ατζέντη τη περασμένη χρονιά. Ο Ραμόν ήθελε να παίξει Ευρώπη, ήθελε να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο, γιατί πιστεύει ότι εκεί ανήκει. Πλέον ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη όσα πιστεύει για τον εαυτό του.

Καταληκτικά, ο Ραμόν στα 21 του δε μπορεί να αποτελεί τον αντί-Ρέαμπτσουκ, είναι όμως μία επένδυση η οποία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική για τον Ολυμπιακό, αρκεί και οι ερυθρόλευκοι να τον βοηθήσουν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

loading...

Previous article“Ο Παναθηναϊκός αγοράζει τον Γερεμέγεφ – Τον δίνει δανεικό στον Λεβαδειακό”
Next articleΜπορταγκαράι: Ο αριστεροπόδαρος βράχος που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα! (Wyscout Analysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here