Ο ΟΦΗ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του δεξιοπόδαρου εξτρέμ Σαντιάγο Μοσκέρα,που αγωνίζεται στην Ντεπορτίβο Κάλι.Τι είδους παίκτης είναι όμως και (το πλέον σημαντικό) ταιριάζει στον ΟΦΗ;

Ο 27χρονος Σαντιάγο Μοσκέρα είναι Κολομβιανός και αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ,έχοντας όμως και την δυνατότητα να παίξει στον άξονα ή στην δεξιά πλευρά της επίθεσης.”Πολυθεσίτης” λοιπόν,όμως ξεκάθαρα η αγαπημένη του θέση είναι η αριστερή πτέρυγα,εκεί κι όλας αγωνίζεται στην Ντεπορτίβο Κάλι.

Το Heatmap του Santiago Mosquera

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή εκρηκτικό,με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και κυρίως πολύ καλή ντρίμπλα.Συγκεκριμένα,ο Μοσκέρα κατατάσσεται 9ος στο πρωτάθλημα της Κολομβίας στις ντρίμπλες,με 7 ανα αγώνα, έχοντας παράλληλα αρκετά καλό ποσοστό επιτυχίας 62.9%,που τον κατατάσσει 15ο στο πρωτάθλημα.

Βέβαια όπως είναι φυσικό,όσο περισσότερες είναι οι επιχειρούμενες ντρίμπλες (που στην περίπτωση του είναι αρκετές) τόσο δυσκολότερο είναι να διατηρείται το ποσοστό επιτυχίας ψηλά.Σε ό,τι αφορά την θέση του στην ιεραρχία των ντριμπλέρ του πρωταθλήματος,πρέπει να λάβουμε υπόψιν πως το Κολομβιανό πρωτάθλημα έχει πολλούς καλούς ντριμπλέρ και το ποδόσφαιρο της χώρας τους ευνοεί.

Δεν υστερεί ούτε στον τομέα της δημιουργίας.Έχει μέσο όρο 3.7 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου,με ποσοστό επιτυχίας 70.8%,3.5 μέσα στην αντίπαλη περιοχή,με το ποσοστό να πέφτει στο 56.7%.

Είναι εκτελεστής πέναλτι,τα 2 του μοναδικά γκολ στο πρωτάθλημα προέρχονται από την άσπρη βούλα.Το γκολ θα μπορούσαμε να πουμε πως είναι ο μοναδικός τομέας που υστερεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.Δημιουργεί εξαιρετικές προϋποθέσεις,όπως σας αναλύσαμε παραπάνω,όμως από τα 0.2xg του ανα αγώνα σκοράρει περίπου τα μισά,0.11xg.

Για να κάνουμε μια σούμα.Ο Μοσκέρα είναι εξαιρετικός ντριμπλαδόρος και δημιουργός,έχει όμως πρόβλημα στο γκολ.Έχει αρκετές παραστάσεις,έχοντας αγωνιστεί στο MLS και στο Μεξικό.Θα βοηθήσει τον ΟΦΗ;Ο Μοσκέρα σίγουρα μπορεί να “ανεβάσει” επιθετικά έναν ΟΦΗ που δείχνει πως “πονάει” στα εξτρέμ.Να δημιουργήσει δηλαδή επιθετικές προϋποθέσεις για την ομάδα του Νταμπράουσκας.

Το σημείο-κλειδί όμως θα είναι να παρουσιαστεί λίγο πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια.Ο ΟΦΗ “καίγεται” για βαθμούς,δεν έχει περιθώριο να χάνει ευκαιρίες.Αν τα καταφέρει,θα το μάθουμε απ’ότι φαίνεται σύντομα.Κοιτώντας τα στατιστικά του τουλάχιστον,φαίνεται πως έχει τα φόντα να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Κρητικούς.

loading...

Previous articleΓκατούζο για Λάτο:”Θεωρώ πως θα μείνει ως το τέλος της σεζόν”
Next articleO μπακ των 15 εκατομμυρίων που είχε κλείσει ο Άρης αλλά τελικά πήρε τον Κωνσταντινίδη

2 COMMENTS

  1. […] Στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΟΦΗ και θα τεθεί άμεσα στα πλάνα του προπονητή του. Το TransferGeeks σας είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ανέλυσε το ποιος είναι ο 27χρονος Κολομβιανός εξτρέ…. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here