Ο 19χρονος Χρήστος Ζαφείρης, έχει «τρελάνει» την Ευρώπη με τις εμφανίσεις του και είναι μόνο η αρχή.

Το «απλό μάτι», μπορεί να καταλάβει από μόνο του πως ο Ζαφείρης ξεχωρίζει από την αρχή στη Σλάβια Πράγας, αλλά μέσω του WyScout το αποτύπωμά του, ειδικά και πέρυσι στη Χάουγκεσουντ, δείχνουν γιατί ξεχώρισε στη Νορβηγία πριν γίνει κάτοικος Τσεχίας.

Στο τελευταίο ματς της Σλάβια ξεχώρισε, κάνοντας μια τρομερή «ασίστ» που έδωσε πέναλτι στην ομάδα του, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Τέλπιτσε με 1-1 εκτός έδρας.

Πέρασε στο γήπεδο στο 36ο λεπτό και σε λιγότερο από μια ώρα αγώνα, ήταν από τους κορυφαίους (κατά την πλειοψηφία των φίλων της Σλάβια και ο κορυφαίος) του αγωνιστικού χώρου.

Με 8/10 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και 13/16 προωθημένες πάσες, ήταν καταλυτικός στην επιθετική λειτουργία της ομάδας της Σλάβια, η οποία όμως δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που έψαχνε, έχοντας και ένα χαμένο πέναλτι.

Μια «μαγική» του ντρίπλα, ήταν αυτή που έδωσε το πέναλτι στη Σλάβια Πράγας, έχοντας μάλιστα και μεγάλη επιτυχία στις ντρίπλες του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 3 από τις 4, νούμερα πολύ παρόμοια με αυτά που είχε και στη Νορβηγία.

Ο Ζαφείρης πέρυσι, ήταν καταλυτικός και στην αμυντική λειτουργία της Χάουγκεσουντ, ξεχωρίζοντας στην νορβηγική ομάδα μιας και βρισκόταν κυριολεκτικά… παντού στο γήπεδο, έχοντας μέσο όρο 3,6 κλεψίματα ανά παιχνίδι και κερδισμένες το 61% των αμυντικών του μονομαχιών.

Το ότι βρισκόταν παντού στο γήπεδο, διακρίνεται και στο heatmap του.

Οι «μεγάλοι» της Ελλάδας, έχασαν τη μεγάλη τους ευκαιρία, μη αποκτώντας τον Ζαφείρη πριν αυτός βρεθεί στη Σλάβια Πράγας και είναι κάτι που θα «μετανιώνουν» για αρκετό καιρό, βλέποντας τον νεαρό να κάνει συνεχή ανοδικά βήματα στην καριέρα του, καταφέρνοντας μέρα με τη μέρα το καλύτερο και κάνοντας όλο και πιο γνωστό το όνομά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

loading...

Previous articleΚωνσταντέλιας: Δύο προτάσεις, πολλές φήμες και η πραγματικότητα
Next articleΟ Ζιγκερνάγκελ κάνει τρομερή χρονιά και ο Ολυμπιακός δε πρέπει να τον πουλήσει για ψίχουλα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here