Ο Σωκράτης Διούδης αξίζει το σεβασμό κάθε φιλάθλου του Παναθηναϊκού για όσα πρόσφερε στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός μετά από 5,5 χρόνια αναμένεται να τραβήξει διαφορετικούς δρόμους με τον Σωκράτη Διούδη. Σίγουρα οι δύο πλευρές δε περίμεναν να τελειώσει έτσι η κοινή τους πορεία, αλλά μέσα στα χρόνια πρέπει να αναγνωριστεί ότι ο Διούδης έκανε πολλά καλά!

Το παρόν άρθρο δεν προσπαθεί σε καμία περίπτωση να υποστηρίξει ότι υπάρχει πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού. Τόσο ο Μπρινιόλι όσο και ο Λοντίγκιν είναι εξαιρετικές επιλογές, με τον Διούδη να μη πρόκειται να λείψει. Αυτά όμως δε διαγράφει όσα πέτυχε, που δεν είναι λίγα.

Ο Διούδης μετά από την πρώτη σεζόν του στα πράσινα… εκτοξεύτηκε, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει το «τριφύλλι» στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας σε δύσκολα χρόνια για την ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου.

Από τη σεζόν 2018/19 ο Διούδης δέχθηκε πέντε λιγότερα γκολ από όσα αναμενόταν (25 conceded/30,4expected conceded) ενώ και τα επόμενα χρόνια πάντα δεχόταν λιγότερα γκολ από όσα προβλεπόταν να δεχθεί, ακόμη και πέρυσι που του ασκήθηκε ιδιαίτερα έντονη κριτική.

Συνολικά έχει δεχθεί 19 λιγότερα γκολ από όσα αναμενόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έναν αριθμό που θα ζήλευε κάθε τερματοφύλακας. Έχει αποκρούσει 7/18 πέναλτι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με πιο αξιομνημόνευτο αυτό στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στα πλέι-οφ της σεζόν 2019/20.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά του στη χρονιά Μπόλονι, όπου δέχθηκε οκτώ γκολ λιγότερα από όσα αναμενόταν, με μία τρομερή εμφάνιση στη νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2021, όταν οι πράσινοι έσπασαν το αήττητο που είχε έως τότε η ομάδα του Μαρτίνς.

Μέσα σε όλα, ο Διούδης ήταν επί δύο χρόνια πρώτος στις εξόδους στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα τη σεζόν 2020/21 είχε 71 εξόδους, 27(!) περισσότερες από τον δεύτερο Επασί! Πρώτος σε εξόδους με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ήταν και την προηγούμενη χρονιά.

Την ίδια αυτή διετία ο Διούδης ήταν πρώτος σε αποκρούσεις στην Ελλάδα, με 99 τη χρονιά Μπόλονι (2020/21) και 83 την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Μέσα σε αυτά έκανε (όπως άλλωστε λένε και οι αριθμοί) με ελάχιστα λάθη, φτάνοντας κοντά στο 99% στις κοντινές πάσες τα περισσότερα χρόνια και πάνω από 70% στις μακρινές μεταβιβάσεις.

Kαταληκτικά, μπορεί η πορεία του Διούδη στον Παναθηναϊκό να έφτασε στο τέλος της, αλλά τα καλά ήταν πολύ περισσότερα από τα άσχημα, για έναν παίκτη που στήριξε τους πράσινους σε δύσκολα χρόνια. Ο Διούδης αξίζει τον σεβασμό κάθε Έλληνα φιλάθλου και πρώτα από όλα κάθε φίλου του Παναθηναϊκού.

loading...

Previous articleΣυνεχίζει τις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ!
Next articleFootmercato: «Έκλεισε Ρέαμπτσουκ η Μονπελιέ, τόσα δίνει στον Ολυμπιακό»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here