Πολλές ομάδες έκαναν κινήσεις την κομβική μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, πάμε όμως να “κατεβάσουμε ομάδα” από αυτές – με σχηματισμό 4-2-3-1

Τερματοφύλακας: Παναγιώτης Τσιντώτας – ΠΑΣ Γιάννενα

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ “ήρθε και έδεσε” άμεσα με το ρόστερ του ΠΑΣ, δίνοντας λύση μια και καλή στο πρόβλημα της Ηπειρώτικης ομάδας στον άσσο.

Ως τώρα έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, βοηθώντας στην βαθμολογική άνοδο του ΠΑΣ και προσδίδοντας ασφάλεια κάτω από τα γκολπόστ.

Αριστερός μπακ: Τιμοτέους Πούχατς – Παναθηναϊκός

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που κόστισε ελάχιστα στον Παναθηναϊκό, δανεικός γαρ. Μπήκε στα παπούτσια του Χουάνκαρ (δείχνει μάλιστα να του παίρνει και τη φανέλα βασικού) και ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες.

Κάλυψε το κενό που υπήρχε πίσω απ’ τον Ισπανό, και ως τώρα δείχνει πως αξίζει να μείνει στον Παναθηναϊκό. Έχει και ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας λόγω του ραπ κομματιού του (φανταστείτε πόσο μας έχει κολλήσει για να το αναφέρουμε συνέχεια)

Κεντρικός αμυντικός: Χερόνιμο Μπορταραγκάι – Πας Γιάννινα

Η αλήθεια είναι πως στα στόπερ δεν είχαμε επιλογές, όμως η λογική της μεταγραφής του Μπορταραγκάι μας γοήτευσε. Ελεύθερος (άρα χωρίς κόστος), νεαρός και με χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ουρουγουάης.

Δεν μπορείς παρά να ελπίζεις βλέποντας μια τέτοια μεταγραφή. Βέβαια καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο.

Κεντρικός αμυντικός: Τόμας Κεντζιόρα – ΠΑΟΚ

Ακόμη μια εξαιρετική επιλογή από τον ΠΑΟΚ, που πρόσθεσε ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές, βλέποντας πως η απόδοση του του επιτρέπει να πάει για τίτλο. Ο Κετζιόρα έρχεται να δώσει λύσεις στην αμυντική γραμμή.

Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις, είναι δανεικός άρα το κόστος είναι χαμηλό και τον γνωρίζει καλά ο πατέρας Λουτσέσκου που τον πρότεινε στον γιο του.

Δεξιός μπακ: Ρόντινει – Ολυμπιακός

Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού, μοιάζει να είναι χρόνια στην ομάδα. Λέμε ότι σοτ ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, όμως ο Βραζιλιάνος το πήρε και έλυσε όλα τα προβλήματα στο δεξί άκρο του Ολυμπιακού.

Έδειξε εμπειρία, εξαιρετικά ανεβάσματα και μια σχετική σταθερότητα αμυντικά, που δεν είναι το “φόρτε” του.

Χαφ: Βλαντιμίρ Νταρίντα – Άρης

Ο Άρης έκανε πολλά λάθη φέτος και βρίσκεται ήδη εκτός στόχων. Στην 6η θέση της βαθμολογίας, χωρίς να κυνηγά κάτι άλλο παρά την Ευρωπαϊκή έξοδο. Οι δύο τελευταίες διορθωτικές του κινήσεις στα χαφ πάντως πέτυχαν διάνα (Ετέμπο, Νταρίντα)

Ο Τσέχος έχει τεράστια εμπειρία και την δείχνει με κάθε επαφή του στο τερέν, είναι “μηχανάκι” καταπίνοντας χιλιόμετρα ασταμάτητα και δεν κόστισε τίποτα στον Άρη. Ιδανικός παρτενέρ του Ετέμπο, με τον οποίο ταίριαξε κατευθείαν.

Χαφ: Μάρκο Μπάκιτς – ΟΦΗ

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να χουμε θέμα αμυντικά με αυτό το κέντρο αλλά τι να κάνουμε. Δεν έχουμε και άπειρους διαθέσιμους παίκτες, δεν μπορείς να τα χεις όλα. Πάμε στον Μπάκιτς.

Εξαιρετικός επιθετικός χαφ, με πολύ καλή χρονιά ως τώρα σε χαμηλότερο πρωτάθλημα, με φιλοδοξίες όμως να πατήσει το “ριστάρτ” σε μια καριέρα οπού δεν έκανε όσα θα περίμενε κανείς. Έχει πάρει συμμετοχές, έχει παραστάσεις και δείχνει ως τώρα θετικά στοιχεία.

Δεξί εξτρέμ: Ντανιέλ Μαντσίνι – Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός άργησε πολύ στις μεταγραφές του, τελικά όμως φαίνεται να ενισχύθηκε εκεί που χρειαζόταν. Έδωσε συνολικά 3 εκατομμύρια για τον Μαντσίνι και απέκτησε ένα από τα καλύτερα εξτρέμ του πρωταθλήματος.

Τακτική συνέπεια, εξαιρετική δημιουργία, πολύ καλά ως τώρα νούμερα. Αυτό πλήρωσε ο Παναθηναϊκός, σε μια μεγάλη μεταγραφή. Μένει να δουμε αν θα εξελιχθεί σε “παίκτη – κλειδί” των “πράσινων”.

Δεκάρι: Λάζλο Κλαινχάισλερ – Παναθηναϊκός

Εξαιρετική κίνηση, άλλη μία από τον Γιοβάνοβιτς. Με πολύ μικρό κόστος πήρε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Κροατικού πρωταθλήματος που καλύπτει δύο θέσεις (εξτρέμ και επιθετικό χαφ).

Μένει να δούμε τι impact θα έχει στον Παναθηναϊκό, δείχνει θετικά στοιχεία ως τώρα, σκοράροντας κι όλας.

Αριστερό εξτρέμ: Σέρτζι Κάνος – Ολυμπιακός

Μια εξαιρετική επιλογή “στα χαρτιά” με παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ και γεμάτη σεζόν πέρυσι, έστω κι αν φέτος έχει χάσει τη θέση του. Ανώτερου επιπέδου ποδοσφαιριστής ο Ισπανός.

Μπορεί στο ντεμπούτο του να… τα βρήκε σκούρα, όμως στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως θα εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα. Και σίγουρα έχει τα φόντα να το κάνει.

Κεντρικός επιθετικός: Λουίζ Φελίπε – ΟΦΗ

Είχαμε και την επιλογή του Καμαρά του Άρη, όμως ο Φελίπε μπήκε τελικά στην εντεκάδα.Ο ΟΦΗ χρειαζόταν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή όσο τίποτα, για να κάνει γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα του Νταμπράουσκας με το ιδιαίτερο στυλ της.

Μπήκε κατευθείαν και σκόραρε ένα φανταστικό τέρμα, που θα έδινε βαθμούς στον ΟΦΗ αν δεν ακυρωνόταν από το VAR.

loading...

Previous articleΠροτάθηκε στον Παναθηναϊκό, έκλεισε στη Σαμπντόρια ο Χεσέ!
Next articleΠαίρνει τεχνικό διευθυντή ο Άρης!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here