Παρακολουθώντας την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει κανείς συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αδιαμφισβήτητος MVP του Δικεφάλου ήταν ο Νάρεϊ.

Όταν εκείνος τραυματίστηκε και δημιουργήθηκε κενό στα «φτερά» του ΠΑΟΚ επικρατούσε αβεβαιότητα ως προς τον αντικαταστάτη του. Πλέον όμως στον ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ανακουφισμένοι, αλλά «τρίβουν τα χέρια τους».

Ο λόγος; Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ένας εξτρέμ με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τρομερή κλειστή ντρίμπλα και έλεγχο μπάλας που πολλοί λίγοι ποδοσφαιριστές διαθέτουν. Αυτά όμως τα γνωρίζαμε ήδη για τον ίδιο από τα 15 του, όταν χτυπούσαν την πόρτα του ΠΑΟΚ ευρωπαϊκά μεγαθήρια προκειμένου να τον αποκτήσουν. Αφότου αποφάσισε να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη, μετρούσε συμμετοχές στα κλιμάκια αλλά όχι ουσιαστικές ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα. Μετά από αρκετή δουλειά και έναν αποτυχημένο δανεισμό στην βελγική Εουπέν φαίνεται να βρίσκει αυτό που πραγματικά χρειάζεται: χρόνο συμμετοχής.

Στις λιγοστές του εμφανίσεις ως τώρα με την πρώτη ομάδα έχει κατορθώσει να κεντρίσει τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Αρκεί να κοιτάξουμε κάποια από τα στατιστικά του. Σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, Wyscout, ο «Ντέλιας» έχει 3,45 επαφές στην αντίπαλη περιοχή ανά παιχνίδι, στατιστικό που τον τοποθετεί στις κορυφαίες θέσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα στην συγκεκριμένη κατηγορία. Έχει επίσης ποσοστό επιτυχίας 83,5% στις πάσες και 50% στις σέντρες. Το δυνατό του, δε ,σημείο είναι οι ντρίμπλες καθώς επιχειρεί 7.26 ανά παιχνίδι έχοντας το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό της τάξεως του 52.5%

Φαίνεται πως έχει δουλέψει πολύ, βελτιώθηκε σωματικά και αποκτά «ποδοσφαιρικό θράσος». Με μία καλή σεζόν φέτος οι μνηστήρες του θα αρχίσουν να πιέζουν τον Δικέφαλο για να τον αποκτήσουν. Τα χαρακτηριστικά του δε τα βρίσκεις εύκολα και ως εκ τούτου τα πληρώνεις ακριβά. Εάν βελτιώσει τους αριθμούς του,πολύ πιθανό η πώληση του να φτάσει επίπεδα εκείνης του Χρήστου Τζόλη. Αρκεί να μην βιαστεί να κάνει το βήμα και να συνεχίσει να δουλεύει. Το ποδοσφαιρικό του μέλλον προμηνύεται λαμπρό

loading...

Previous articleΌσο ο Άρης αποφεύγει το υψηλό ρίσκο, βρίσκει υψηλή απόδοση
Next articleH καλύτερη μεταγραφική ενδεκάδα του πρώτου γύρου από το Transfer Geeks!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here