Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ολοκλήρωσε μια φανταστική χρονιά, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στο φετινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ με 14 γκολ και 9 ασίστ σε 55 παιχνίδια. Η επικαιρότητα τον θέλει να βρίσκεται πολύ κοντά στη Σάλτσμπουργκ έχοντας κάνει αυτή την αδιανόητη σεζόν, και έχοντας πέτυχει και ένα εξωπραγματικό για ελληνικά δεδομένα ή και για Έλληνα ποδοσφαιριστή, επίτευγμα.

Η αξία του στο transfermarkt έχει πάρει απίστευτη άνοδο μέσα στη χρονιά από πέρυσι το Μάιο που ήταν στα 6 εκατ. ευρώ να φτάσει στα 15 εκατ. ευρώ με την τελευταία ενημέρωση στα τέλη του Μάϊου του 2024. Από αυτή την άνοδο έχει προκύψει ένα απίθανο στατιστικό που τοποθετεί τον 21χρονο Βολιώτη μεσοεπιθετικό μέσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Ναι καλά διαβάσατε, η αξία του πλέον είναι ανάμεσα στις κορυφαίες παγκοσμίως στη θέση του και για την ηλικία του. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τους γεννημένους το 2003 μεσοεπιθετικούς, ο μεγάλος άσος του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 9η θέση βάση της αξίας του, μαζί με άλλους 3 ποδοσφαιριστές. Πρώτος στη συγκεκριμένη λίστα είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ Μαδρίτης με αξία 180 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί ο Φλοριάν Βιρτς που ανήκει στην Μπάγερν Λεβερκούζεν με αξία 130 εκατ. ευρώ.

Την τριάδα κλείνει ο Τζαμάλ Μουσιάλα, που αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου με 120 εκατ. ευρώ, ενώ στην 4η & 5η θέση βρίσκονται οι Τσάβι Σίμονς (Λειψία) και Ράιαν Τσερκί (Λυόν) με 80 και 25 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Έκτος βρίσκεται ο γνώριμος στον ΠΑΟΚ, αφού βρέθηκε αντίπαλος του, Μάρτιν Μπατούρινα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 20 εκατ. ευρώ.

Έπειτα έχουμε την τετραπλή, ισοβαθμία ουσιαστικά που τοποθετεί τον «μάγο» των πρωταθλητών Ελλάδος μέσα στους 10 κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, στην ηλικία και θέση του. Στα 15 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία λοιπόν βρίσκονται οι Άαρον Ράμσεϊ (Μπέρνλι), Τομάσο Μπαλντάνζι (Ρόμα), Αρσέν Ζακαριάν (Ρεάλ Σοσιεδάδ) και φυσικά ο Κωνσταντέλιας.

Το βέβαιο είναι πως ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να μπει ήδη στην ποδοσφαιρική «ελίτ» και αν τελικά ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στη Σάλτσμπουργκ έχει τεράστια ευκαιρία μπροστά του να καθιερωθεί μια και καλή στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here