Ο ΠΑΟΚ ερχόμενος ως πρωταθλητής έμοιαζε πως δεν χρειάζεται πολλές προσθαφαιρέσεις, ωστόσο αυτές έγιναν αφού χρειάστηκε, για διαφορετικούς λόγους να αποχωρήσουν 2-3 κομβικοί παίκτες. Παράλληλα έχοντας ως στόχο και την ενίσχυση εν όψει της διεκδίκησης της εισόδου στο Champions League οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ούτε λίγο ούτε πολύ 11 μεταγραφές.

Το transfergeeks θα προσπαθήσει να αναλύσει τι έχει πάει ως τώρα σωστά σε αυτό το κομμάτι, αλλά και τι δεν έχει δουλέψει ακόμη, παίρνοντας τις περιπτώσεις μια προς μια.

Ήρθε για να αντικαταστήσει το… βαρίδιο της άμυνας του ΠΑΟΚ

Ομάρ Κόλεϊ: Ήρθε στις 31 Αυγούστου και μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Champions League για να αναπληρώσει το κενό που είχε αφήσει η πώληση Κουλιεράκη. Μπήκε περίπου 20 μέρες μετά και έδειξε πως έχει τα χαρακτηριστικά να σταθεί στο επίπεδο που απαιτεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με καλύτερο του παιχνίδι αυτό απέναντι στην Γαλατάσαραι, παρά την ήττα με 3-1. Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και αρκετά καλός στο build up παρά το ότι το «σουλούπι» του δεν προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.

Έχει παίξει σε 3 παιχνίδια, δύο πρωταθλήματος και ένα στο Europa League, με 270 αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα η απουσία του φάνηκε στο παιχνίδι με την Στεάουα Βουκουρεστίου όπου τον αντικατέστησε ο Μιχαηλίδης. Φαίνεται πως θα ανέβει και άλλο μόλις βρει περισσότερο ρυθμό.

Βαθμολογία απόδοσης: 6.5

Κέντρο: Μια φοβερή περίπτωση και μια… δύσκολη

Τιεμουέ Μπακαγιόκο: Στα θετικά του ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα για τη μεταγραφή του, παρά μόνο το συμβόλαιο. Θυμίζει περίπτωση Ντάνι Γκαρθία στον Ολυμπιακό, παίκτης με τεράστιες παραστάσεις, που ως τώρα μοιάζει να είναι εκτός κλίματος. Αργός στις κινήσεις και τις μεταβιβάσεις του, κάνει εύκολα το λάθος μόλις πιεστεί. Αποκτήθηκε ως αντι-Μεϊτέ σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζει καν στα στάνταρ απόδοσης του Γάλλου προς το παρόν.

Έχει ως τώρα 5 συμμετοχές, με 187 αγωνιστικά λεπτά, 3 παιχνίδια στο πρωτάθλημα τα 2 στην Ευρώπη. Συνήθως προτιμάται να παίζει με τον Σβαμπ δίπλα του αλλά δεν δείχνει να «κουμπώνει» γενικότερα με όποιον και να παίξει.

Βαθμολογία απόδοσης:3

Μαντί Καμαρά: Η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ και μια από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα εν γένει μέχρι και σήμερα. Δείχνει να έχει ξανά όρεξη για μπάλα με τον Ολυμπιακό, γεγονός που πιστώνεται εν πολλοίς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός από τον ίδιο τον παίκτη. Ενώ το γεγονός ότι αγωνιζόταν στους Θεσσαλονικείς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας δείχνει να τον έχει βοηθήσει να «δεθεί» με το υπόλοιπο γκρουπ.

Έχει ήδη 15 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, οι 8 στην Ευρώπη σε προκριματικά και ομίλους και οι 7 στο πρωτάθλημα, με 694 αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα έχει πετύχει δύο κρίσιμα γκολ σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό που έδωσαν νίκες στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Βαθμολογία απόδοσης: 8.5

Επίθεση: Πολλά τα παιχνίδια, δύο γκολ και… χαμηλή συνεισφορά

Ταρίκ Τισουντάλι: Ήρθε στα τέλη Ιουλίου για να προλάβει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο Champions League κάτι που δεν κατάφερε. Όπως κάθε επιθετικός… Λουτσέσκου περιορίζεται να κάνει δουλειές γύρω-γύρω χωρίς να απειλεί τις αντίπαλες άμυνες. Βέβαια πρόκειται ούτως ή άλλως για παίκτη πιο περιφερειακό από τον Τσάλοφ. Στα τελευταία παιχνίδια, μοιάζει να είναι άτολμος, δεν παίρνει τελικές και προσπάθειες πάνω του.

Συνολικά έχει 11 συμμετοχές, 6 στο πρωτάθλημα 5 σε Ευρώπη στα προκριματικά και στους ομίλους, με 430 αγωνιστικά λεπτά, που δείχνει και τον… συμπληρωματικό ρόλο που έχει ως τώρα. Στα θετικά του ότι έχει ένα γκολ και μια ασίστ στο πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν περισσότερα από αυτόν.

Βαθμολογία απόδοσης: 4.5

tarik-tissoudali-1.jpg

Φέντορ Τσάλοφ: Μεταγραφή που έγινε μαζί σχεδόν με τον Μαροκινό που σταθήκαμε πριν, δυσκολεύεται προς το παρόν να προσαρμοστεί πιθανόν να παίζει ρόλο και το γεγονός ότι αγωνίζεται πρώτη φορά εκτός Ρωσίας. Φυσικά επηρεάζεται και από τον τρόπο που του ζητάει να παίζει ο Λουτσέσκου, δεν δημιουργεί για τον εαυτό του και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Για το μπαγκράουντ που είχε όταν ήρθε προς το παρόν είναι ακίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

Με 11 συμμετοχές μέχρι και σήμερα, οι 6 στο πρωτάθλημα, οι 5 στην Ευρώπη και 560 αγωνιστικά λεπτά είναι η δεύτερη μεταγραφή σε χρόνο μετά τον Καμαρά, χωρίς να έχει δικαιώσει ούτε τα 3εκατ. ευρώ που δόθηκαν. Στα θετικά του, έχει ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, ωστόσο ο ΠΑΟΚ περιμένει πολλά περισσότερα από αυτόν.

Βαθμολογία απόδοσης: 3

Οι τρεις που… ψάχνουν ρόλο και δεν βαθμολογούνται

Σόλα Σορετίρε: Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αρκετά μεγάλο ποτένσιαλ το οποίο όπως φαίνεται θα χρειαστεί χρόνο να δείξει. Δεν θα βαθμολογηθεί, αφού θα ήταν και άδικο για τον ίδιο μην έχοντας παίξει ίσως και όσο θα άξιζε. Κάποια λίγα δείγματα από το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο που αγωνίστηκε και περισσότερο (73′) έδειξε ένα καλό πρόσωπο, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι για αξιολόγηση εκτός αυτού.

Έχει αγωνιστεί συνολικά σε 6 παιχνίδια και 159 αγωνιστικά λεπτά, με τα 5 να είναι στο πρωτάθλημα και το 1 στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της σεζόν αναμένεται να αγωνιστεί περισσότερο, για να υπάρξει και ασφαλές δείγμα κρίσης του παίκτη.

Τζόναθαν Γκόμεζ: Η μεταγραφή έγινε προς τα τέλη Αυγούστου για να καλυφθεί το κενό του Ράφα Σοάρες. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ δαπάνησε χρήματα, περίπου 600χιλ. για να τον αποκτήσει. Στα 21 του μόλις, δείχνει να έχει ποτένσιαλ, αφού άνηκε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, ωστόσο για την μέχρι τώρα παρουσία του στους πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορεί να κριθεί.

Έχει παίξει μόλις 1 90λεπτο, αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό, στο οποίο έδειξε κάποια δυνατά και αδύνατα σημεία του. Ωστόσο θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να έχουμε δείγμα κρίσης του, όπως και για να προσαρμοστεί ο ίδιος.

Ντέγιαν Λόβρεν: Οι συστάσεις περιττές για τον Κροάτη, ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών για να καλύψει το εγχώριο κενό που θα δημιουργούνταν, αφού πίσω από τον Τόμας Κεντζιόρα δεν υπήρχε αντικαταστάτης. Δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο δεν υπάρχει, επομένως ότι δείγμα υπάρξει θα είναι από τα παιχνίδια εντός των συνόρων.

Έβγαλε και αυτός όπως και ο Γκόμεζ το 90λεπτο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, αρκετά εύκολα αν και ανέτοιμος. Μοιάζει αυτός που θα μπορέσει να πάρει θέση στο ροτέισον πιο εύκολα σε σχέση και με τους δύο προαναφερθέντες.

Οι τρεις «άφαντοι»

Υπάρχουν και τρεις παίκτες που δεν θα αναλυθούν καν, με τον ένα να έχει παίξει μόλις. Ο λόγος για τον Αντώνη Τσιφτσή, με τον Έλληνα κίπερ να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη βουβωνική χώρα, με το διάστημα απουσίας του να είναι άγνωστό. Έπαιξε στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.

Ο Γίρι Παβλένκα πιθανόν να πάρει τις πρώτες του συμμετοχές στους επερχόμενους αγώνες Κυπέλλου με το Αιγάλεω, ωστόσο ήρθε για να καλύψει το κενό του Τσιφτσή στο ροτέισον. Τέλος ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό και έχει δύο παρουσίες σε αποστολές του ΠΑΟΚ (σ.σ με ένα λεπτό αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό).

Το συνολικό… ταμείο

Ο ΠΑΟΚ ακόμη μοιάζει να δυσκολεύεται να πάρει πράγματα από τις μεταγραφές του. Μόνο ο Μαντί Καμαρά θεωρείται παίκτης ενδεκάδας πλέον, αλλά και ο Κόλεϊ που μπαίνει σιγά σιγά. Οι υπόλοιποι ο καθένας για διαφορετικό λόγο θα χρειαστεί το χρόνο του για να προσαρμοστεί στα απαιτητικά «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου και να συνεισφέρει ουσιαστικά.

https://transfergeeks.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bf%ce%ba-to-7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%86%ce%bf%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84/
loading...

Previous articleTransfergeeks: Η βαθμολογία των μεταγραφών του Ολυμπιακού
Next articleΟ Παναθηναϊκός θα καταβάλλει ακέραιο το συμβόλαιο του Τζόρτζ Μπάλντοκ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here