Ο Ολυμπιακός στο φετινό μεταγραφικό παζάρι προχώρησε στην ενίσχυση του συνολικά με 10 ποδοσφαιριστές. Κάποιοι εξ αυτών έχουν καταφέρει να κάνουν ήδη διαφορά, κάποιοι… ψάχνονται ακόμη, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι από τους οποίους δεν υπάρχει επαρκές ή και καθόλου δείγμα.
Το transfergeeks θα προσπαθήσει να αναλύσει τι έχει πάει ως τώρα σωστά σε αυτό το κομμάτι, αλλά και τι δεν έχει δουλέψει ακόμη, παίρνοντας τις περιπτώσεις μια προς μια.
Άμυνα: Μια απογοήτευση και ένα «λαβράκι»
Λορέντζο Πιρόλα: Ο 22χρονος Ιταλός έγινε η 2η ακριβότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι, έναντι 3εκατ. ευρώ και σίγουρα ως τώρα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός στο πλάι του Κάρμο, λόγω του τραυματισμού του Ρέτσου, όμως με το που επανήλθε ο τελευταίος, άρχισε αμέσως να τρώει… πάγκο.
Συνολικά μετρά 6 συμμετοχές, 4 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη και 373 αγωνιστικά λεπτά. Δεν έχει δικαιώσει ως τώρα τις προοπτικές με τις οποίες ήρθε στους Πειραιώτες και θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο για να «δέσει» με το υπόλοιπο γκρουπ.
Βαθμολογία απόδοσης: 4.5
Κοστίνια: Περιπτωσάρα. Ο 24χρονος Πορτογάλος ήρθε η αλήθεια είναι με καλές προοπτικές έναντι 2.5εκατ. ευρώ από τη Ρίο Άβε, όντας και ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος πέρυσι. Στα τελευταία παιχνίδια που παίρνει περισσότερο χρόνο φαίνονται όλα τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει και δείχνει ποτένσιαλ και για ακόμη περισσότερα.
Έχει αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια, 5 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη με 267 αγωνιστικά λεπτά. Χαρακτηριστικό πως τα 242′ είναι την τελευταία εβδομάδα που πήρε και τρεις φορές θέση στη βασική ενδεκάδα. Μοιάζει μια εξαιρετική επιλογή που όχι μόνο θα βγάλει τα… λεφτά της αλλά είναι πιθανό να φέρει και περισσότερα στον Ολυμπιακό.
Βαθμολογία απόδοσης:8
Το… βαρύ κέντρο που δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες
Μάρκο Στάμενιτς: Ο Αυστραλός ήρθε ως δανεικός από την Νότιγχαμ Φόρεστ για να καλύψει τα κενά από τις αποχωρήσεις στο κέντρο και ως τώρα δεν τα έχει καταφέρει. Ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας πιο ενεργή θέση στο ροτέισον και παίρνοντας παιχνίδια ως βασικός, στα τελευταία όμως μένει στον πάγκο.
Αρκετά «βαρύς» μέχρι τώρα δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα αλλάξει αυτό στο μέλλον. Μετράει 6 συμμετοχές, 5 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη, με 303 αγωνιστικά λεπτά. Σίγουρα μέσα σε αυτούς που έχουν προσφέρει τα λιγότερα ως τώρα.
Βαθμολογία απόδοσης: 3
Σέρχιο Ολιβέιρα: Το… κέρδος στην περίπτωση του είναι ότι δεν κόστισε αφού αποκτήθηκε ελεύθερος. Στόχος ήταν να καλύψει κάπως την απώλεια του Όρτα και προς το παρόν δεν πλησιάζει καν σε αυτά τα στάνταρ απόδοσης. Έχει δοκιμαστεί βέβαια και ως αντί-Φορτούνης, αλλά ούτε εκεί τα κατάφερε καλύτερα.
Ως τώρα έχει 5 συμμετοχές συνολικά, 4 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη, με 197 αγωνιστικά λεπτά. Σε ότι ρόλο έχει δοκιμαστεί ήταν μέτριος και δεν θυμίζει με τίποτα τον ποδοσφαιριστή που είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ για ένα εξάμηνο το 2019.
Βαθμολογία απόδοσης: 4
Ντάνι Γκαρθία: Ίδια περίπτωση με τον Σέρχιο Ολιβέιρα ο Ισπανός. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος για αντί-Ιμπόρα και δεν έχει φτάσει ούτε στα… μισά ακόμη. Πολύ αργός για την ανάπτυξη που θέλει ο Ολυμπιακός, δεν βγάζει καν την εμπειρία του στο παιχνίδι.
Με 5 συμμετοχές και 167 αγωνιστικά λεπτά είναι η μεταγραφή των Πειραιωτών με τον λιγότερο αγωνιστικό χρόνο μετά τον Γιάρεμτσουκ. Στα τρία τελευταία παιχνίδια που ανέβασαν απόδοση οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκε μόλις 28 λεπτά.
Βαθμολογία απόδοσης: 4
Η επιθετική τριάδα που δεν έχει δώσει την απαραίτητη… ώθηση στον Ολυμπιακό
Κρίστοφερ Βέλντε: Η ακριβότερη μεταγραφή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου για τον Ολυμπιακό έχει απογοητευτική συνεισφορά ως τώρα. Παίκτης που κινείται πάνω στη γραμμή, με μεγάλη δυσκολία στο να πάρει πάνω του προσωπικές ενέργειες και να διεισδύσει, ιδιαίτερα σε σχέση με τον Ποντένσε τον οποίο αντικατέστησε. Με το που επέστρεψε ο Μάρτινς έχασε πολύ εύκολα τη θέση του βασικού, αποτέλεσε έναν εκ των… μοιραίων για τα άσχημα αποτελέσματα με Παναιτωλικό και Άρη.
Έχει παίξει σε 8 παιχνίδια, 7 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη με 402 αγωνιστικά λεπτά. Στα θετικά του ότι έχει 1 γκολ και 1 ασίστ, αλλά χαρακτηριστικό για την εικόνα του ότι δεν έχει ολοκληρώσει ποτέ ενενηντάλεπτο.
Βαθμολογία απόδοσης: 2.5
Γουίλιαν: Ήταν από τις τελευταίες μεταγραφές των Πειραιωτών χρονικά, δεν έχει δείξει κάτι ακόμη για να κριθεί μοιάζει να χρειάζεται παραπάνω χρόνο. Αν και λόγω εμπειρίας και περσινής γεμάτης σεζόν οι απαιτήσεις ίσως έπρεπε να είναι μεγαλύτερες αρχικά.
Έχει αγωνιστεί συνολικά σε 5 αναμετρήσεις των «ερυθρολεύκων» μετρώντας 173 αγωνιστικά λεπτά. Οι δύο στην Ευρώπη, οι τρεις στο πρωτάθλημα και όλες τους ως αλλαγή.
Βαθμολογία απόδοσης: 3
Ρόμαν Γιάρεμτσουκ: Ήταν μια από τις 4 μεταγραφές για τις οποίες δαπάνησε χρήματα ο Ολυμπιακός και προς το παρόν δεν δικαιώνει τους Πειραιώτες. Είναι η μεταγραφή που έχει αγωνιστεί λιγότερο ως τώρα, χαρακτηριστικό ότι ενώ αποκτήθηκε για δίδυμο με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, την θέση του την έχει πάρει ο Μπάμπης Κωστούλας.
Συνολικά έχει 6 συμμετοχές, αλλά μόλις 145 αγωνιστικά λεπτά, με 5 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη. Μοναδικό υπέρ του το νικητήριο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Athens Kallithea, αρνητικό του ότι έχει ξεκινήσει μόλις σε ένα παιχνίδι ως βασικός αυτό κόντρα στη Λιόν στις 26 Σεπτεμβρίου που ήταν και το τελευταίο του χρονικά.
Βαθμολογία απόδοσης: 3.5
Το συνολικό… ταμείο
Tέλος υπάρχουν και δύο μεταγραφές τις οποίες δεν έχουμε δει ούτε λεπτό. Ο ένας είναι ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Κηφισιά και έχει συμμετάσχει σε μια αποστολή. Ο δεύτερος είναι ο Γιουσούφ Γιαζίτσι που αποκτήθηκε στις τελευταίες μέρες των ελεύθερων μεταγραφών και όπως είναι αναμενόμενο δεν έχει αγωνιστεί ακόμη.
Συνολικά οι μεταγραφές των Πειραιωτών ως τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως κανένας από οκτώ που κρίθηκαν δεν θεωρείται τη δεδομένη στιγμή βασικός, πλην του Κοστίνια που φαίνεται πως κρατάει τη θέση του.