Εκτός του Big-5 στο πρωτάθλημα της Super League υπάρχουν και αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στις υπόλοιπες ομάδες. Με τη βοήθεια του Wyscout θα δούμε ποιοι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν, ένας από κάθε ομάδα, με έναν… αστερίσκο.

Η σειρά πάει σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα, ενώ δεν υπάρχει παίκτης του Παναιτωλικού στις επιλογές. Αυτό γίνεται γιατί μπορεί οι Αγρινιώτες να πηγαίνουν εξαιρετικά, ωστόσο αυτό έχει συμβεί κυρίως χάρη στους περσινούς πρωταγωνιστές, με τον Σεμπάστιαν Λομόνακο του οποίου ο δανεισμός ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο να ξεχωρίζει.

Οι επιλογές της πρώτης 10αδας

Τιάγκο Νους (ΟΦΗ): Ο Αργεντίνος εξτρέμ κατέφθασε το φετινό καλοκαίρι ως δανεικός από την Αρχεντίνος Τζούνιορς και ήδη έχει ξεχωρίσει στην εξαιρετική πορεία των Κρητικών. Συνολικά ο 23χρονος Λατίνος έχει 8 συμμετοχές με 3 γκολ και 4 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Mάλιστα σύμφωνα με το Index του Wyscout είναι ο 6ος καλύτερος εξτρέμ του πρωταθλήματος και 2ος εκτός Big-5.

Σιμόν Ντελί (Αστέρας Τρίπολης): Ένας ακόμη που ξεχωρίζει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια, είναι ο Αφρικανός παίκτης των Αρκάδων. Ο υψηλόσωμος αμυντικός ήρθε φέτος ως ελεύθερος από την Ιστανμπούλσπορ και είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Αστέρα.

Έχει παίξει ολόκληρο 90λεπτο στα 5 από τα 7 παιχνίδια του πρωταθλήματος ενώ σε ένα παιχνίδι έμεινε εκτός αποστολής. Συνολικά μετρά 7 συμμετοχές με 615 αγωνιστικά λεπτά. Παράλληλα είναι και ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, εκτός Big-5, στη θέση Νο6 σύμφωνα με το Index του Wyscout.

Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος): Ο Αιγύπτιος εξτρέμ όχι απλά έχει θέση βασικού στους Περιστεριώτες, αλλά διατηρεί και το περιβραχιόνιο του αρχηγού από το ξεκίνημα της σεζόν. Το ξεκίνημα της χρονιάς του ήταν εντυπωσιακό με γκολ κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά και δύο ασίστ στη νίκη επί της Λαμίας.

Συνολικά μετρά 659 αγωνιστικά λεπτά, με 2 γκολ και 2 ασίστ σε 7 αναμετρήσεις. Όπως δείχνει το Index του Wyscout είναι το καλύτερο εξτρέμ του πρωταθλήματος εκτός Big-5, στην 4η θέση συνολικά.

Τζούνιορ Μεντιέτα (Βόλος ΝΠΣ): Ο Αργεντίνος εξτρέμ πήρε φέτος μεταγραφή στους Βολιώτες ως ελεύθερος από τη Νότια Αφρική και την Μαμελόντι. Μπορεί οι Θεσσαλοί να διανύουν μια μέτρια περίοδο, ωστόσο ο 31χρονος ξεχωρίζει μετρώντας 3 γκολ σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει παίξει σε όλους τους αγώνες της ομάδας του μέχρι και σήμερα. Ενώ σύμφωνα με το Index του Wyscout θεωρείται ο καλύτερος μεσοεπιθετικός της Super League στις πρώτες επτά αναμετρήσεις.

Οι… νεοφώτιστοι και οι «ουραγοί»

Μπερναμπέ Μπαραγάν (Athens Kallithea): Ένας εκ των καλύτερων κίπερ του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός ήρθε φέτος στους νεοφώτιστους από την Αλμπαθέτε και ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καλή πορεία της ομάδας των Αθηνών μέχρι και σήμερα.

Έχει 7 παιχνίδια, με 3 clean sheet, ενώ είναι και ο καλύτερος τερματοφύλακας της Super League στις αποκρούσεις.

Σεμπάστιαν Ρινγκ (Λαμία): Ο Σουηδός μπακ ήρθε φέτος το καλοκαίρι από την Γαλλική Αμιέν και είναι από τους λίγους παίκτες της ομάδας της Φθιώτιδας που έχει ξεχωρίσει. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του (7) κυρίως ως αριστερό μπακ-χαφ.

Μετράει 535′ αγώνα, ενώ σύμφωνα με το Index του Wyscout είναι στο top-5 των πλάγιων μπακ του πρωταθλήματος.

Γκιγιέρμο Μπάλτζι (Λεβαδειακός): Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή των Βοιωτών. Ο Αργεντίνος ήρθε με δανεισμό από την Νιούελς Όλντ Μπόις και αν και η ομάδα του δεν τα πάει καλά στο ξεκίνημα της, τα νούμερα του 23χρονου είναι εντυπωσιακά.

Ο Λατίνος μεσοεπιθετικός έχει 7 συμμετοχές, 6 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο. Μετράει 2 γκολ και 1 ασίστ σε 567 αγωνιστικά λεπτά. Στα πολύ θετικά του ότι έχει συμμετοχή σε όλα τα γκολ του Λεβαδειακού στη σεζόν. Ενώ σύμφωνα με το Index του Wyscout είναι ο 5ος καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος.

Μοχάμεντ Φαρές (Πανσερραϊκός): Οι Σερραίοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά την πορεία τους στη Super League, ωστόσο υπάρχουν μερικοί ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει. Ένας εξ’ αυτών και ο Αλγερινός μπακ που ήρθε φέτος το καλοκαίρι ως δανεικός από τη Λάτσιο.

Μετρά 6 συμμετοχές, με 1 γκολ και 2 ασίστ, σε 383 αγωνιστικά λεπτά. Δεν αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα των Σερραίων με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ενώ παίζει ως αριστερό μπακ ή και χαφ ανάλογα με το σύστημα της ομάδας. Τέλος το Index του Wyscout τον τοποθετεί στην 9η θέση των πλάγιων μπακ.

loading...

Previous articleΟι… «κιτρινισμένοι» Βόλος και Πανσερραϊκός
Next articleSuper League: Οι -εκτός Big-5- μεταγραφικές… απογοητεύσεις

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here