Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Ισπανό.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να… αλλάξει σελίδα, προσλαμβάνοντας τον Χαβιέ Ριμπάλτα στη θέση του τεχνικού διευθυντή και φέρνοντας στην Ελλάδα έναν άνθρωπο με σπουδαίες παραστάσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να διαβασετε και να μάθετε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Ισπανό, που έρχεται για πρώτη φορά από τα μέρη μας για να δουλέψει.

  1. Εργάστηκε στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης

Ένα μεγάλο βιογραφικό έχει πίσω του ο Ριμπάλτα, καθώς είχε διατελέσει σημαντικό ρόλο σε μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Από το 2008 και μετά, έχει δουλέψει σε Μίλαν, Γιουβέντους, Ζενίτ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον εμπιστεύεται, όμως η συνεργασία των δύο πλευρών έμελλε να ολοκληρωθεί μετά από ένα έτος.

2. Έχει συνεργαστεί με τον Ρομπέρτο Περέιρα

Κατά τη θητεία του στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Γιουβέντους, ο Ριμπάλτα είχε την ευκαιρία να συνυπάρξει στον σύλλογο με έναν ποδοσφαιριστή που αυτή τη στιγμή ανήκει στην ΑΕΚ. Ο λόγος γίνεται για τον Ρομπέρτο Περέιρα, με τους δύο άνδρες να βρίσκονται στο Τορίνο ταυτόχρονα από το 2014 μέχρι και το 2016, όταν και ο Αργεντίνος μέσος αποχώρησε.

3. Καλές επαφές με Ιταλούς μάνατζερ

Στο πέρασμα του από Μίλαν και Γιουβέντους, ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης κατάφερε να αναπτύξει ένα δίκτυο σχέσεων με αρκετούς Ιταλούς μάνατζερ, αλλά και προέδρους ομάδων της Serie A. Ο Μίνο Ραϊόλα αποτέλεσε τη σημαντικότερη του συνεργασία, γεγονός που έφερε επαφές του Ριμπάλτα με παίκτες παγκόσμιας φήμης.

4. Μπρούνο Φερνάντες και Πολ Πογκμπά

Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τα παγκόσμια τεκτενόμενα αποτελούν «ανακαλύψεις» του Ισπανού, αφού έπεισε τη Νοβάρα να αποκτήσει τον Μπρούνο Φερνάντες από την Μποαβίστα, για μόλις 400.000 ευρώ! Όσο για τον Πολ Πογκμπά, η περίπτωση του είναι αρκετά γνωστή, με τη «Μεγάλη Κυρία» να τον εντάσσει εντελώς δωρεάν στο δυναμικό της και στη συνέχεια να πραγματοποεί την τότε ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

5. Ξέρει να πουλάει

Η προαναφερόμενη πώληση του Πολ Πογκμπά είναι το αποκορύφωμα των ικανοτήτων του Χαβιέ Ριμπάλτα στον τομέα των πωλήσεων, όμως υπάρχει και η υπόθεση Παρέδες, που διακατέχεται από λιγότερη «λάμψη». Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε πραγματοποιήσει προσφορά 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον Αργεντίνο διεθνή, όμως τελικά έδωσε τα… διπλάσια για να τον αποκτήσει!

loading...

Previous articleΠΑΟΚ: To 7% των φορ στο σκοράρισμα δείχνει τον τρόπο του… Λουτσέσκου
Next articleΑΕΚ: Εκεί… πονάει και χρειάζεται μεταγραφή τον Ιανουάριο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here