Όσα έκανε ο Ισπανός μπακ στο παιχνίδι του Άρη απέναντι στη Λαμία.

Μετά από ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων και δύο συνεχόμενες νίκες σε ντέρμπι, η ενδεκάδα του Άρη δεν είχε λόγο να υποστεί αλλαγές τακτικής πριν το παιχνίδι με τη Λαμία.

Ένα πρόβλημα ίωσης που αντιμετώπισε ο Μάρτιν Φρίντεκ λίγο πριν την έναρξη, τοποθέτησε τον Χουάνκαρ στο βασικό σχήμα του Άκη Μάντζιου, με τον Ισπανό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στη φετινή Superleague.

Συχνές προωθήσεις και… παραλίγο ασίστ

Σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Λαμία, η κατάσταση διαφοροποιείται αρκετά για τον Άρη από ότι στα ντέρμπι. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τους «κιτρινόμαυρους» να παραχωρήσουν την κατοχή της μπάλας, την ώρα που οι κάθετες μπαλιές φαντάζουν δυσκολότερες, απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Σε αυτές τις συνθήκες προσαρμόστηκε ιδανικά ο 34χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, που φρόντισε για την ομαλή προώθηση του παιχνιδιού είτε μέσω πασών:

Είτε μέσω δικών του ενεργειών ψηλά στο γήπεδο:

Ένα από τα πολλά ανεβάσματα του έφερε και ασίστ προς τον Λορέν Μορόν, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ εκτός αυτών είχε 1/1 ντρίμπλα, 1 επαφή στην περιοχή του Κόστιτς, ενώ έφερε και σε θέση βολής συμπαίκτη του, σε φάση που κατέληξε σε σουτ.

Πειθαρχημένος και με διάθεση

Παρά το γεγονός πως ο Χουάνκαρ δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, παρουσιάσε όρεξη στο παιχνίδι του, κάτι που αποτυπώνεται στις μονομαχίες.

8/9 αμυντικές, 2/3 εναέριες και 11/14 συνολικά στις μονομαχίες κατέγραψε ο έμπειρος μπακ, ενώ είχε και ένα πετυχημένο τάκλιν.

Ανασταλτικά, έκανε και 7 επεμβάσεις, ανακόπτοντας την ομαλή δημιουργία της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου.

Συνολικά, ο Χουάνκαρ μπορεί να μπήκε στην ενδεκάδα εντελώς απρόσμενα, ωστόσο η εμπειρία του φάνηκε πως μπορεί να τον καθοδηγήσει στους συγκεκριμένους αγώνες και μπορεί να σταθεί πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι να επιστρέψει στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις, κάτι που μπορεί να συμβεί στη διακοπή.

loading...

Previous articleΛόβρεν: Στο ντεμπούτο του ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη, δίνοντας μια αξιόπιστη λύση στον ΠΑΟΚ (Wyscout Analysis)
Next articleΟι… διθύραμβοι από το εξωτερικό για τον Ριμπάλτα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here