Ο Στέφανος Τζίμας αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Bundesliga 2, με τη φανέλα της Νυρεμβέργης. Ο Έλληνας φορ που φέτος βρίσκεται εκεί ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ μετά τις πρώτες αγωνιστικές που αγωνιζόταν ως αλλαγή, πλέον φαίνεται να έχει κερδίσει τον ρόλο του βασικού για τον οποίο αποκτήθηκε.

Αυτή ήταν η 5η συμμετοχή του 18χρονου, πετυχαίνοντας το 2ο του γκολ με τη φανέλα της Νυρεμβέργης μετά το εντυπωσιακό του 30λεπτο κόντρα στην Ουλμ στο οποίο είχε γκολ αλλά και… αποβολή. Ο νεαρός επιθετικός επέστρεψε και πάλι με γκολ, όντας βασικός αυτή τη φορά και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη των γηπεδούχων.

Με στοχευμένες μεταβιβάσεις & επιθετικό πλουραλισμό ο Τζίμας έκανε το παιχνίδι της… καριέρας του

Στο γενικό πλαίσιο ο Τζίμας είχε 48 ενέργειες με πετυχημένες τις 24, ποσοστό ακριβώς στο 50%. Στο κομμάτι των μεταβιβάσεων ο 18χρονος είχε 8/13 (62%), 4/5 προωθημένες (80%).

Total Actions/Successful Vs Preussen Munster

Μάλιστα είχε και 1/1 μακρινή πάσα, 1/1 εύστοχη στο τελευταίο τρίτο, αλλά και 1/2 πάσες στην αντίπαλη περιοχή.

Total Passes/Accurate Vs Preussen Munster
Forward Passes/Accurate Vs Preussen Munster

Φυσικά ως επιθετικός το κομμάτι που ξεχώρισε ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εκεί ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, επιθετικός, είχε 4 σουτ συνολικά, με 2 στο στόχο και 0.51XGoals. Παράλληλα είχε και 6 πετυχημένες ντρίμπλες από τις 7 που επιχείρησε με ποσοστό (86%).

Shots On Target Vs Preussen Munster
Total dribbles/Successful Vs Preussen Munster

Συνολικά ο επιθετικός της Νυρεμβέργης εκτός του γκολ που πέτυχε, είχε και 8/15 επιθετικές μονομαχίες (53%). Ενώ επιπλέον πάτησε και 6 φορές την αντίπαλη περιοχή, έχοντας την μπάλα στην κατοχή του, αλλά και 3 Shots Assists δημιουργώντας και φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Total Touches In Penalty Area vs Preussen Munster
Shots Assists Vs Preussen Munster

Η πολύ γεμάτη του παρουσία δεν σταμάτησε στο κομμάτι των μεταβιβάσεων και στο επιθετικό αλλά επεκτάθηκε και στο αμυντικό. Μάλιστα ο Τζίμας κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πεδίο του αγωνιστικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα ο 18χρονος κέρδισε τις 5 από τις 6 που έδωσε με ποσοστό 83%.

Defensive Duels/Won Vs Preussen Munster

Εν γένει ο Στέφανος Τζίμας έδειξε πως ο Μίροσλαβ Κλόζε μπορεί να βρει στο πρόσωπο του επιθετικού του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται ως δανεικός εκεί την επιθετική παρουσία που έψαχνε. Και επιπλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν από του χρόνου μια ακόμη αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

https://youtu.be/-3mmusR_0Fw
loading...

Previous articleΒρέθηκε κοντά σε ΑΕΚ και Άρη, συνεχίζει στο Κατάρ!
Next articleΠόνσε και Κατράνης διεκδικούν βραβείο στο MLS! (pic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here