Οι δύο νέοι χαφ του Άρη κάνουν τρομερή δουλειά στον χώρο του κέντρου, βελτιώνοντας την εικόνα του Άρη.

Τα δύο σερί ντέρμπι που υπήρχαν στο πρόγραμμα του Άρη για την 5η και την 6η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είχαν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, ειδικά μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Η συζήτηση για ενδεχόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα και δη στις θέσεις του κέντρου ήταν κάτι… παραπάνω από υπαρκτή στον οργανισμό των «κιτρινόμαυρων», όμως τελικά ο Άκης Μάντζιος δεν προχώρησε σε κάποια διορθωτική κίνηση σχετικά με τα πρόσωπα.

Μόντσου και Σιφουέντες πήραν την κατάσταση στα πόδια τους και έδιεξαν σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα την ποιότητα τους και τα χαρακτηριστικά που τους έκαναν να παίξουν στο υψηλό επίπεδο.

Ο αλάνθαστος και… κλέφτης Σιφουέντες

Ο μέσος από το Εκουαδόρ κατάφερε να μοιράσει εξαιρετικά το παιχνίδι, αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη σε αμφότερα τα ντέρμπι. Αυτό διαφαίνεται από τις 57/63 πάσες στα δύο αυτά παιχνίδια.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ
Απέναντι στον Ολυμπιακό

Όπως βλέπετε και παραπάνω, οι περισσότερες φορές που έδωσε την μπάλα δεν ήταν σε περιοχές χωρίς πίεση, καθώς προωθούσε με επιτυχία την ομάδα του, περιορίζοντας τα όποια λάθη του στα 4.5 ανά παιχνίδι, νούμερο αρκετά μικρό για μέσο.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα έκανε θυσιάζοντας την ανασταλτική του προσφορά, αφού είχε 10 κλεψίματα στην εντός έδρας νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού, αλλά και ακόμα 8 στο γήπεδο της Τούμπας.

Τα κλεψίματα του Σιφουέντες στην Τούμπα

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι επιδόσεις τον έφεραν στην κορυφή της Superleague αναφορικά με τα κλεψίματα.

Ο Μόντσου ήταν… παντού στο γήπεδο

Όσον αφορά τον Ισπανό, θα μπορούσε έυκολα να ειπωθεί ότι κάλυπτε τα πάντα στο γήπεδο, κάνοντας όλες τις δουλειές και κινούμενος σε ποικίλους χώρους, όπως διακρίνεται στο heatmap του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτά τα σημεία του γηπέδου κατάφερε να συνδυάσει τη δημιουργικότητα με τη μαχητικότητα, καθώς προσέγγισε την τελειότητα με 28/31 πάσες, πάντα με τις ιδιαιτερότητες που έχει ένα τοπικό ντέρμπι.

Όπως προαναφέρθηκε, οι μονομαχίες δεν έλειψαν για τον Μόντσου Ροντρίγκεζ, με τον Ισπανό μέσο να μετράει 7/10 κερδισμένες, στατιστικό κομβικό για την παρουσία της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.

Η σωστή συνεργασία απομακρύνει τον κίνδυνο

Σπάνια βλέπουμε ένα τόσο ποιοτικό δίδυμο στον νευραλγικό χώρο του άξονα να παρουσιάζει τέτοια συνέπεια στις μονομαχίες και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με τους Μόντσου και Σιφουέντες να απομακρύνουν τον κίνδυνο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Πολλές φορές είναι πρώτοι στις δεύτερες μπάλες, είτε απομακρύνοντας τις επελάσεις των αντιπάλων τους, είτε κερδίζοντας χώρο και χρόνο, ανανεώνοντας τις επιθέσεις του Άρη.

Παραπάνω είναι ευδιάκριτες οι 14 δεύτερες μπάλες που μάζεψαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Συνοπτικά, το δίδυμο των νέων χαφ του Άρη έχει αναβαθμίσει σε σημαντικό επίπεδο τους «κιτρινόμαυρους» και ιδιαίτερα μετά τις δύο σερί νίκες σε ντέμρπι φαίνεται πως μπορεί να θεωρηθεί ίσως και το καλύτερο στην Ελλάδα, αν διατηρηθεί σε αυτούς τους ρυθμούς.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here