Η γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt προχώρησε σε αναβαθμίσεις στις χρηματιστηριακές αξίες των ποδοσφαιριστών και αυτό συνέβη και στο πρωτάθλημα της Super League. Από αυτές τις αλλαγές προκύπτει πλέον η νέα ακριβότερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος η οποία έχει μέσα παίκτες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ακριβότερος τερματοφύλακας ήταν και πλέον παραμένει αλλά με μεγαλύτερη διαφορά από τον 2ο, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ που ανέβηκε από τα 5 στα 7εκ. ευρώ. Στον ακριβότερο δεξιό μπακ συναντάμε τον πρώτο Έλληνα της ενδεκάδας και αυτός είναι ο Γιώργος Βαγιαννίδης του Παναθηναϊκού που ανέβηκε από τα 4 στα 5εκατ. ευρώ.

Στην δυάδα των κεντρικών αμυντικών είναι και οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού με τον Λορέντζο Πιρόλα να είναι ο δεξιός σέντερ μπακ με 5.5εκατ. ευρώ. Δίπλα του ο Νταβίντ Κάρμο έχει φτάσει την αξία του στα 12εκατ. ευρώ από τον περασμένο Μάρτιο. Στο αριστερό μπακ βρίσκεται και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού, με τον Φρανσίσκο Ορτέγα που έχει από το περασμένο Μάρτιο αξία 6εκατ. ευρώ.

Η δυάδα των κεντρικών χαφ είναι δύο «αιώνιοι», ο Αζεντίν Ουνάϊ που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ως δανεικός από την Μαρσέιγ, με 12εκατ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2023. Δίπλα του θα βρούμε τον Σαντιάγκο Έσε, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει επίσης αξία 12εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μικρή άνοδο ύψους 2εκατ. ευρώ από τον περασμένο Μάιο.

Μπροστά τους, στη θέση «10» βρίσκεται ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ με 17εκατ. ευρώ αξία, δύο εκατ. ευρώ περισσότερο από τον περασμένο Μάιο. Δεξιά θα βρούμε έναν ακόμη παίκτη που ήρθε φέτος στο πρωτάθλημα μας, τον Τετέ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει την ίδια αξία από τον περασμένο Μάιο, ύψους 10εκατ. ευρώ.

Αριστερά στη θέση των εξτρέμ βρίσκεται ο Νορβηγός παίκτης του Ολυμπιακού, Κρίστοφερ Βέλντε με αξία 6εκατ. ευρώ, ίδια από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο τρίτος Έλληνας που βρίσκεται και στην κορυφή της επίθεσης, είναι ο μεγάλος σταρ του Παναθηναϊκού, Φώτης Ιωαννίδης, που είδε την αξία του να ανεβαίνει με την τελευταία ενημέρωση. Πιο συγκεκριμένα ο 24χρονος φορ, έφτασε τα 18εκατ. ευρώ, από τα 13 που βρισκόταν τον Μάιο, όντας πλέον ο ακριβότερος παίκτης της Super League.

Ο… πάγκος από χρυσάφι

Φυσικά υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και θα παραμείνουν στον… πάγκο αυτής της υπέρομαδας. Αναπληρωματικός τερματοφύλακας θα είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού με αξία 4εκατ. ευρώ. Οι δύο αμυντικοί που θα μπουν στις αλλαγές είναι του Ολυμπιακού επίσης, ο Ανδρέας Ντόι (σέντερ μπακ) με 5εκατ. ευρώ και ο Κοστίνια (δεξί μπακ) με 4εκατ. ευρώ.

Στα χαφ, θα βρούμε τον Ορμπελίν Πινέδα (κεντρικός χαφ) της ΑΕΚ με 7 εκατ. ευρώ, αλλά και τον Μαντί Καμαρά (κεντρικός χαφ) του ΠΑΟΚ, με 6εκατ. ευρώ. Τέλος οι δύο παίκτες της επίθεσης που θα μπουν στην 18αδα, είναι ο Φακούντο Πελίστρι (δεξί εξτρέμ) του Παναθηναϊκου με 10εκατ. ευρώ αξία, και ο Λιβάι Γκαρσία (σέντερ φορ) της ΑΕΚ με 15εκατ. ευρώ αξία.

Συνολικά η αξία του πάγκου υπολογίζεται στα 51εκατ. ευρώ και μαζί με την ενδεκάδα η αξία αυτής της φοβερής 18αδας φτάνει τα 161εκατ. ευρώ. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που ισοβαθμούν με μερικούς, ωστόσο εφόσον πρόκειται θεωρητικά για ενδεκάδα και αλλαγές επιλέγονται οι πρώτοι στη λίστα και αυτοί που δεν είχαν πτώση στην απόδοση τους.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here