Ο Ματίας Αλμέιδα εμπιστεύτηκε μετά από καιρό τον Έλληνα στόπερ και εκείνος τον δικαίωσε.

Ήταν 24 Απριλίου του 2024 όταν ο Γεράσιμος Μήτογλου αγωνίστηκε για 14 λεπτά στην εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 4-2 για την ελληνική Superleague.

Έκτοτε, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν αποτέλεσε μέρος των πλάνων του Ματίας Αλμέιδα, με ορισμένες φήμες μάλιστα να τον θέλουν να αποχωρεί από την Ένωση το καλοκαίρι που ολοκληρώθηκε.

Τελικά όχι μόνο δεν έφυγε από την ΑΕΚ, αλλά στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής απέναντι στον Βόλο κατάφερε να παραγματοποιήσει μια πολύ καλή εμφάνιση στην επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα.

Με 6/6 αμυντικές μονομαχίες και συνολικά 9/10 απέτρεψε την όποια πορϋπόθεση επιχείρησε να δημιουργήσει η ομάδα της Θεσσαλίας.

Η συμμετοχή του περιείχε 4 επεμβάσεις, απομακρύνοντας την μπάλα από τα πόδια των φιλοξενούμενων προτού προλάβουν να γίνουν επικίνδυνοι.

Βέβαια, ο Μήτογλου διαδραμάτισε ρόλο και στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ, καταγράφοντας το εντυπωσιακό 39/40 πάσες, με αρκετές να είναι και προωθημένες.

Το απόλυτο με 4/4 πάσες στο τελευταίο τρίτο είναι απλά ένα μέρος των 18 συνολικών του επιθετικών μετβιβάσεων, με έμφαση στη δεξιά πλευρά του γηπέδου.

Κάπως έτσι έμοιαζε η επανένταξη του Έλληνα κεντρικού αμυντικού στις βασικές επιλογές της Ένωσης, σε μια κομβική γραμμή για την Ένωση (και) στη φετινή της πορεία.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here