Η επιλογή του φορ από την Αϊτή φαντάζει η ιδανική για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έψαχνε εδώ και αρκετό καιρό έναν ποδοσφαιριστή για να αποτελέσει σημείο αναφοράς εντός της αντίπαλης περιοχής, πλαισιώνοντας ιδανικά τον Λιβάι Γκαρσία στη θέση του φορ.

Η τελική επιλογή των ανθρώπων της Ένωσης έμελλε να είναι ο Φραντζί Πιερό, ενάς ποδοσφαιριστής που είναι γνωστός σε αρκετούς φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυρίως από τις συναντήσεις του με συλλόγους της χώρας μας.

Την περσινή σεζόν αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα του Ισραήλ πετυχαίνοντας 18 τέρματα, ενώ παράλληλα κατέγραψε και 6 ασίστ, επιδόσεις που συνδυαστικά τον έφεραν στη 2η θέση στις συμμετοχές σε γκολ (είχε 24), πίσω μόνο από τον Ζάχαβι, που μέτρησε 26.

Η φήμη που τον συνοδεύει είναι πως πρόκειται για έναν κεντρικό επιθετικό από αυτούς που συνήθως κατονομάζουμε ως «περιοχής», κάτι που η στατιστική του και οι 5.29 επαφές στην αντίπαλη περιοχή ανά ενενηντάλεπτο (2ος στη λίγκα) το επιβεβαιώνουν απόλυτα.

Μέσα σε αυτή έχει αποδεδειγμένα τον τρόπο να απειλήσει την άμυνα των αντιπάλων του, αφού εκτελεί 3.05 φορές κατά μέσο όρο σε έναν αγώνα, με 71 συνολικά σουτ στο πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το ότι κατάφερε να επιτεθεί με 28 κεφαλιές, μακράν την κορυφαία επίδοση στη χώρα που έπαιζε, με τον δεύτερο να βρίσκεται στις 17.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως το προφίλ του Πιερό συνάδει με τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων του, εκεί οπού ο επιθετικός από την Αϊτή έχει τον τρόπο να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και φαντάζει ως ο ιδανικός παρτενέρ του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης για τον Ματίας Αλμέιδα.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here