Ο ΠΑΟΚ που ψάχνει εναγωνίως χαφ καθώς είναι ουσιαστικά το μοναδικό μεταγραφικό κενό που τον… καίει πλέον και υπάρχει πάντα στο τραπέζι η περίπτωση του Σουαλιχό Μεϊτε, ωστόσο οι πρωταθλητές Ελλάδας κοιτούν και άλλες περιπτώσεις με αυτή του Ντανίλο Μπαρμπόσα να ξεχωρίζει.

Ο Βραζιλιάνος μέσος προέρχεται από μια πλούσια καριέρα στο ευρωπαϊκό στερέωμα έχοντας παραστάσεις από Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία μεταξύ άλλων. Τώρα αγωνίζεται στη Βραζιλία με τη φανέλα της Βάσκο Ντα Γκάμα, ενώ έχει υπάρξει και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, τόσο την Κ17 όσο και την Κ20, σημειώνοντας 4 γκολ σε 18 παιχνίδια.

Μάλιστα με την Κ20 έκανε και μια εξαιρετική πορεία – ωστόσο μετά δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω – στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 του 2015, που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί ο Μπαρμπόσα ήταν βασικότατος και μάλιστα αρχηγός, παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια εκτός του τελευταίου των ομίλων κόντρα στη Βόρεια Κορέα που έμεινε στον πάγκο.

Εκείνη η… φουρνιά της Βραζιλίας έκανε μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης εκεί που βρήκαν μπροστά τους τη Σερβία. Εκεί οι Βαλκάνιοι επικράτησαν με βασικό δεξί εξτρέμ στην ενδεκάδα τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς, νυν παίκτη του ΠΑΟΚ. Μάλιστα την ασίστ για το νικητήριο γκολ σε ένα δραματικό φινάλε στην παράταση, στο 118′ την είχε κάνει ο παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας «πληγώνοντας» τον νυν μεταγραφικό στόχο της ομάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συμπαίκτες του Ζίφκοβιτς, ήταν από τότε τόσο ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ, όσο και ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς του Παναθηναϊκού, με τον δεύτερο μάλιστα να δίνει την ασίστ στο πρώτο γκολ του τελικού και να σκοράρει το δεύτερο. Ενώ αμφότεροι τον ακολούθησαν και στην ανδρική ομάδα της Εθνικής Σερβίας.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here