Τα δεδομένα της αγωνιστικής συμπεριφοράς του Ισπανού.

Ο ΟΦΗ αποφάσισε να αποκτήσει τον Μπόρχα Γκονζάλες για το δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ισπανό να έρχεται στο Ηράκλειο, για να καλύψει το κενό που άφησε στους Κρητικούς η αποχώρηση του Νίκου Μαρινάκη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η σύγκριση ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές είναι αναπόφευκτη, με τον καθένα να έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, όμως ο Τραϊανός Δέλλας θέλει τα στοιχεία του Ισπανού μπακ στην ομάδα του.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε

Ο Γκονζάλες ολοκλήρωσε μια «γεμάτη» σεζόν με τη φανέλα της Μπούργος, αγωνιζόμενος 32 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, την ώρα που ο Μαρινάκης κατέγραψε 15 συμμετοχές, κάτι που δείχνει τη διαφορά αναφορικά με τον αγωνιστικό ρυθμό και τις παραστάσεις των δύο παικτών.

Σε αυτές, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μέτρησε ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ στις αντίστοιχες δικές του, ο Γκονζάλες είχε 1 γκολ και 2 ασίστ.

Αμυντικά καθήκοντα

Η πρώτη εικόνα δείχνει πως ο ΟΦΗ μπορεί να βασιστεί στον ανασταλτικό τομέα, καθώς ο 29χρονος παρουσιάζει συνέπεια στο συγκεκριμένο κομμάτι, κάτι που συνάδει με το προφίλ του Νίκου Μαρινάκη.

Μπόρχα Γκονζάλες
Νίκος Μαρινάκης

Όπως βλέπετε και στα παραπάνω αμυντικά στατιστικά των δύο δειξιών μπακ, ο μέχρι φέτος μπακ του ΟΦΗ υπερτερεί σε μονομαχίες στο έδαφος, όμως το προβάδισμα του Ισπανού έρχεται… στον αέρα.

Η ομάδα της Κρήτης κερδίζει περισσότερα διωξίματα λόγω του Ισπανού, ο οποίος κατέγραψε 2.24 έναντι 1.16 του Έλληνα, ο οποίος παρουσιάζει ένα καλύτερο ποσοστό στις ανακτήσεις, με 30.6% απέναντι στο 27.4%.

Όπως μαρτυρούν οι παραπάνω πίνακες, δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην αγωνιστική προσέγγιση των δύο μπακ, συνεπώς ο ΟΦΗ φαίνεται ικανοποιημένος με το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, από τη δεξιά πτέρυγα.

Επιθετική δράση

Οι επιθετικές αρετές που είχε και που θα έχει ο ΟΦΗ στην επόμενη σεζόν παρουσιάζουν μια σχετική διαφοροποίηση. Ο Μαρινάκης ήταν ικανός να προκαλέσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, κάτι που μπορεί να κάνει και ο Μπόρχα Γκονζάλες, με άλλον τρόπο όμως.

Μπόρχα Γκονζάλες
Νίκος Μαρινάκης

Όσο είχε τον Έλληνα ακραίο μπακ στο ρόστερ της, η ομάδα του Ηρακλείου βελτίωνε τις πιθανότητες της να κρατέι μπάλα στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ο ίδιος πραγματοποιούσε 1.69 τρίπλες ανά αγώνα (ποσοστό 63.2%), ενώ το 59.5% στις επιθετικές μονομαχίες κρίνεται θετικό για την ομάδα του. Παράλληλα, με 1.16 επαφές στη μεγάλη περιοχή, ανά αγώνα, ο Μαρινάκης απασχολούσε τις αντίπαλες άμυνες.

Πάμε και στη μεταγραφή του ΟΦΗ, τον Μπόρχα Γκονζάλες. Το 0.44 στα shot assists έχει διαφορά σε σχέση με το 0.62 του προκατόχου του, όμως το μεγάλο πλεονέκτημα του πρώην παίκτη της Μπούργος εντοπίζεται στις σέντρες.

3.45 σέντρες με ποσοστό 35.2% δείχνουν πως ο παίκτης αρέσκεται σε αυτό το στυλ, κάτι που ενδέχεται να γνωρίζουν στην Κρήτη και να αφορά μια ενδεχόμενη αλλαγή επθετικής φιλοσοφίας, με τον Γκονζάλες να έχει κομβικό ρόλο σε αυτή.

Μπόρχα Γκονζάλες
Νίκος Μαρινάκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here