Ο ΑΠΟΕΛ από το απόγευμα του Σαββάτου (11/5) μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, πανηγύρισε τον τίτλο για τη χρονιά 2023/24 στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Το «ελληνικό» στοιχείο είναι έντονο μάλιστα στους νέους πρωταθλητές Κύπρου, με 5 ποδοσφαιριστές και 2 ανθρώπους του τεχνικού τιμ να έχουν… προϋπηρεσία στο πρωτάθλημα ή ελληνικές ρίζες. Έλληνας είναι μόνο ένας, ο Τάσος Δώνης (27 συμμετοχές, 2 γκολ) ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους υπόλοιπους που δεν έχει περάσει από το πρωτάθλημα, αν και έχει ακουστεί κατά καιρό για διάφορες ομάδες.

Από εκεί και πέρα μια μεγάλη προσωπικότητα για τον ΠΑΟΚ, πανηγύρισε πρωτάθλημα και στην Κύπρο, ο λόγος για τον Χοσέ Ανχέλ Κρέσπο (16 συμμετοχές, 2 γκολ). Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός μάλιστα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του, αφού ανακοίνωσε πως κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Ενώ ήταν και εκ των αρχηγών που σήκωσαν την κούπα στον… ουρανό του ΓΣΠ.

Στο κέντρο του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν δυο ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Πρώτος είναι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Παναιτωλικού, Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός είχε ενεργό ρόλο στην επιτυχία των Κυπρίων με 37 συμμετοχές και 4 γκολ. Επόμενος που έχει επίσης περάσει από το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, είναι ο Πορτογάλος Τομανέ. Ο 31χρονος βρέθηκε τη σεζόν 16/17 στη Super League παίζοντας σε 11 παιχνίδια και φέτος κατέγραψε 30 συμμετοχές με 3 γκολ σε Κύπρο και Ευρώπη.

Τέλος ο τρίτος του Παναιτωλικού που πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Κύπρο είναι ο Ντάλτσιο. Ο Αφρικανός επιθετικός ολοκλήρωσε τη σεζόν με 37 συμμετοχές και 3 γκολ και εκτός από τον Αγρίνιο πριν βρεθεί στον ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκε και μια χρονιά στον Ιωνικό.

Ενώ οι δύο… έξτρα που αναφέρονται και στον τίτλο, είναι στο τεχνικό τιμ. Ο πρώτος είναι ο πρώην προπονητής Ατρομήτου και ΟΦΗ, Σα Πίντο, ενώ ο δεύτερος είναι ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκιαθίτης.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here