Ο Ολυμπιακός το περασμένο Σαββατοκύριακο, επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου με τον Χρήστο Μουζακίτη να παίρνει θέση βασικού. Αυτά ήταν τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι της Super League με αντίπαλο την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Έλληνας μέσος αν και πήρε μόλις το «βάπτισμα του πυρός» και παρά το νεαρό της ηλικίας του έδειξε πως έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει, σημειώνοντας μάλιστα και ασίστ, ακόμα και αν δεν το ήθελε, στο δεύτερο γκολ των Πειραιωτών με σκόρερ τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Στο αμυντικό κομμάτι ο Μουζακίτης έκανε τα απολύτως απαραίτητα.

Με 6/10 αμυντικές μονομαχίες, 3 κοψίματα και 2 εκκαθαρίσεις αλλά και με 10 ανακτήσεις μπάλας και μάλιστα τις 7 στο αμυντικό μισό ο Έλληνας μέσος είχε σημαντική συνεισφορά, αν και δεν είναι «6», δηλαδή καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Ενώ ακόμη ο Μουζακίτης είχε 54/75 ενέργειες συνολικά φτάνοντας το 72% και στις συνολικές μονομαχίες είχε 7 κερδισμένες από τις 12 που έδωσε με ποσοστό 58%.

Duels Won Vs Atromitos

Παράλληλα στο κομμάτι της πάσας ο νεαρός χαφ ήταν εξαιρετικός με 47/55 εύστοχες φτάνοντας στο 85%. Εν γένει στις μεταβιβάσεις του ο Μουζακίτης ήταν σε όλες τις κατηγορίες επίσης πολύ καλός με 5/8 μακρινές μεταβιβάσεις και ποσοστό 63%.

Accurate Passes Vs Atromitos
Long Passes Vs Atromitos

Ακόμη είχε 1 εύστοχη στις 2 κάθετες που επιχείρησε. Ενώ σε πιο κομβικές μετρήσεις του παιχνιδιού είχε 10/12 (83%) σωστές πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 3/6 πάσες στην αντίπαλη περιοχή και 18/23 (78%) στις προωθημένες μεταβιβάσεις.

Στα καθαρά επιθετικά στατιστικά ο 17χρονος είχε 1/2 επιθετικές μεταβιβάσεις, 1/2 σέντρες, 1/1 ντρίμπλα αλλά και 2 Shots Assists, δημιουργώντας ουσιαστικά φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Passes to final third Vs Atromitos
Shots Assists Vs Atromitos

Όπως και να έχει το ντεμπούτο του ήταν εξαιρετικό και τα δείγματα που άφησε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έδειξαν πως μπορεί να υπολογίζει στον 17χρονο μέσο στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης με της αναμέτρησης κόντρα στην Μπράγκα για το Europa League (3/10 20:00).


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here