Δύο «μαέστροι» του ποδοσφαίρου παλεύουν για μία θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός διαγράφει φέτος μία άσχημη πορεία για τα δεδομένα ούτε στη Superleague δεν του λείπει όμως η ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ενδεικτικά, στα εξτρέμ οι επιλογές του είναι Κανός, Μπιέλ, Ροντρίγκες, Μασούρας και ο Μπιτίκι που δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής έως τώρα. Εκεί που υπάρχει όμως πραγματικό δίλημμα είναι στη θέση “10”.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορει να υπολογίζει για την φανέλα του βασικού. Χάμες και Φορτούνη. Αυτό το άρθρο θα είναι κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Θα υπάρξει ανάλυση μέσω Wyscout αλλά όχι συμπέρασμα στο τέλος. Η τελική απόφαση ειναι δική σας.

Εμείς απλά θα παραθέσουμε τα δεδομένα, ώστε να υπαρχει μια σφαιρική εικόνα για τις ως τώρα εμφανίσεις τους.

Χάμες: Ξεκινάμε με τον Κολομβιανό. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, πολυτέλεια για την ελληνική πραγματικότητα. 21 εμφανίσεις, 5 τέρματα, 6 ασσίστ για τον πρώην άσσο της Ρεάλ. 1452 τα λεπτά συμμετοχής του.

Άρτιος “σερβιτόρος” με 0.32 xassists και 0.21 second assists.

Τρελά ποσοστά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού: 13 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 84.7% επιτυχία και 5 πάσες στην αντίπαλη περιοχή με τις μισές να είναι επιτυχημένες.

Εξαιρετικός ντριμπλέρ, 3.2 ντρίμπλες ανά παιχνίδι με 60% ποσοστό επιτυχίας, προσθέτοντας παράλληλα και 1.5 κλέψιμο ανά παιχνίδι.

Φορτούνης: Ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας, ανενεργός με απόφαση προπονητή, ταλαιπωρημένος από απανωτούς σοβαρούς τραυματισμούς, επέστρεψε στα στάνταρ απόδοσης του τις τελευταίες αγωνιστικές.

18 συμμετοχές, 4 τέρματα, 6 ασσίστ σε 962′ συμμετοχής.

Μετρά 0.45 xassists ανά 90′ και 0.15 second assists. Εξαιρετικοί αριθμοί στο δημιουργικό κομμάτι, αποδεικνύει περίτρανα γιατί θεωρείται στα “καλά” του ο καλύτερος Έλληνας δημιουργός.

Στην ανάπτυξη του παιχνιδιού: 6.6 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 60% επιτυχία και 3.3 στην περιοχή με ποσοστό 49%.

Έχει επίσης αρκετά καλό conversion rate πετυχαίνοντας 5 από 3.8 xgoals του. Μετρά επίσης 5 ντρίμπλες με 60% επιτυχία και 1.5 κλέψιμο ανά παιχνίδι.

Η μπάλα πλέον στο γήπεδο σας.

Ποιος κάνει καλύτερη σεζόν;
×
loading...

Previous articleΒρσάλικο: Αποσύρεται στα 31 του και γίνεται μάνατζερ!
Next article«Ο Εμβιλά ετοιμάζεται για την Αλ Νασρ»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here