Ο Φατίχ Τερίμ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο δεν πήρε το πρωτάθλημα αλλά έφυγε… νύχτα. Οι 143 μέρες που παρέμεινε ως προπονητής των «πράσινων» συνοδεύτηκαν από κάποιες χαρές στην αρχή, ωστόσο έπειτα ακολούθησε… λύπη και καταστροφή.

Τον Παναθηναϊκό ακολούθησε μια μόνιμη καθίζηση, που από μήνα σε μήνα γινόταν και χειρότερη. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Τούρκος εκτός από αυτό που φαινόταν στους αγώνες, δηλαδή κανένα αγωνιστικό πλάνο, ήταν τελείως χαλαρός και στις προπονήσεις. Σαν μην είχε κίνητρο ή μάλλον έμοιαζε με προπονητή άλλης δεκαετίας και σίγουρα προηγούμενης ποδοσφαιρικής εποχής.

Ήρθε ως «αυτοκράτορας», αποχώρησε ως… κοινός θνητός

Όταν ήρθε στην Ελλάδα μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα, άπαντες μέσα και γύρω από τον Παναθηναϊκό, ήταν πεπεισμένοι πως οι «πράσινοι» βρήκαν το… συστατικό που τους έλειπε για να ξαναγίνουν πρωταθλητές. Και πράγματι ο Ιανουάριος έδειξε πως αυτό είναι πιθανό να συμβεί. Τα πρώτα έξι παιχνίδια με την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στα πέναλτι, την ισοπαλία εκτός έδρας με την ΑΕΚ και νίκες για το πρωτάθλημα έδωσαν ώθηση.

Η ψυχολογία ανέβηκε και όλοι πίστεψαν πως η… μοίρα θα αλλάξει στο τέλος της σεζόν. Στα τέλη Γενάρη όμως, ήρθε η πρώτη διπλή «σφαλιάρα» μέσα σε τέσσερις μέρες. Εντός έδρας ήττα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Ατρόμητο και η πρώτη ήττα επί Τερίμ στο πρωτάθλημα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Όμως ο μήνας έκλεισε ιδανικά με την – αγχωτική – πρόκριση επί του Ατρομήτου με καθαρή (0-2) νίκη στο Περιστέρι. Ο Φεβρουάριος ήταν μήνας… τριγμών για τον 70χρονο τεχνικό, στο πρωτάθλημα με τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες με Λαμία και Κηφισιά. Ενδιάμεσα υπήρξε και η επεισοδιακή και αρκετά τυχερή πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, μέσα στο «Απ. Νικολαΐδης» που έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει έναν από τους δύο στόχους του.

Βέβαια ο τρόπος που πέρασε, στα πέναλτι και με ήρωα τον Ντραγκόφσκι, έγινε αντικείμενο πολύ σκληρής κριτικής προς τον Τούρκο αφού ουσιαστικά ηττήθηκε και με κάκιστη εμφάνιση. Ο Μάρτιος ξεκίνησε επίσης στραβά. Ισοπαλία εκτός έδρας (2-2) με τον ΟΦΗ, όμως η μεγάλη νίκη στην πρώτη αγωνιστική των play-off κόντρα στον Ολυμπιακό (1-3) έφερε χαμόγελα και πίστη ξανά. Για να έρθει εκ νέου μια κακή παρένθεση, ξανά από τον ΠΑΟΚ, με την εντός έδρας ήττα με 2-3.

Στον Απρίλιο ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος κάτι που διήρκησε μόλις 20 μέρες, πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες με ΑΕΚ (2-1) και Άρη (0-2), με τις ίδιες ομάδες να τον αποτελειώνουν.

Το κύκνειο άσμα του Τερίμ και αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός στο φινάλε της σεζόν και στην επόμενη μέρα

Το παιχνίδι στην Τούμπα και η νέα βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ (4-1) αποτέλεσε το… κύκνειο άσμα του «αυτοκράτορα», όπως αποκαλούνταν όταν ήρθε, στον Παναθηναϊκό. Αν και όλα έδειχναν πως αυτό θα γίνει μετά τον τελικό Κυπέλλου, ο Γιάννης Αλαφούζος αναγνώρισε το τεράστιο του λάθος που κόστισε στην ομάδα, άλλη μια χρονιά, τη 14η πιο συγκεκριμένα χωρίς πρωτάθλημα και αντικατέστησε τον Τερίμ από χθες (17/5) Παρασκευή. Στη θέση του για το μεγάλο φινάλε σε πρωτάθλημα και τελικό Κυπέλλου θα βρίσκεται ο Χρήστος Κόντης.

Αν η κίνηση του αυτή καταφέρει να σώσει κάτι από τη φετινή χρονιά δεν είναι γνωστό, ωστόσο σίγουρα πήγε πίσω το «τριφύλλι» όχι έξι μήνες, αλλά 3 χρόνια, στην εποχή προ-Γιοβάνοβιτς. Με τον Παναθηναϊκό να καλείται να βρει τον επόμενο προπονητή που θα δώσει ξανά όσα είχε με τον Σέρβο στην άκρη του πάγκου και αυτό το… κάτι παραπάνω που έψαχναν στο σύλλογο, ώστε να κάνει την ομάδα ξανά πρωταθλήτρια.

loading...

Previous articleΚουλιεράκης: Ενσάρκωσε το «must win» mentality στο παιχνίδι του στα ντέρμπι τίτλου του ΠΑΟΚ (Wyscout Analysis)
Next articleΜε… «άρμωα» Superleague η προεπιλογή της Σερβίας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here