Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Φραντζί Πιερό στην ΑΕΚ, μετά την άφιξη του το βράδυ της Δευτέρας (9/9) έχει ανοίξει τη συζήτηση για την αντικατάσταση του στο Ισραήλ. Ένα όνομα που προκύπτει σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας είναι αυτό του Αλί Σαμάτα.

Ο Τανζανός φορ είναι εκτός πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν τρόπο να τον παραχωρήσουν. Άλλωστε το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2025 και η μοναδική περίπτωση να αποκομίσει το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι να τον δώσει φέτος πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα γράφουν στο Ισραήλ: 

«Ο Πιερό, ο οποίος θα υπογράψει με την ΑΕΚ, αφήνει πίσω του 43 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 18 ασίστ. Στη Χάιφα εργάζονται από την αρχή για να βρουν έναν κατάλληλο αντικαταστάτη και ένας αξιωματούχος του συλλόγου είπε: “Θα φέρουμε έναν επιθετικό, ο οποίος θα συνεισφέρει στην ομάδα”.

Ο 31χρονος επιθετικός Αλί Σαμάτα πρωταγωνίστησε στο Βέλγιο και αγοράστηκε από την Άστον Βίλα για δέκα εκατομμύρια ευρώ. Μια σεζόν αργότερα πουλήθηκε στη Φενερμπαχτσέ για έξι εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά ο Σαμάτα σημείωσε 68 γκολ στο Βέλγιο. Με 14 εμφανίσεις στην Premier League και τρία γκολ στο Champions League, σημείωσε 122 γκολ στα οποία πρόσθεσε 39 ασίστ.

Για το Ισραήλ η μεταγραφική περίοδος κλείνει την επόμενη Τετάρτη και στη Χάιφα στοχεύουν να ολοκληρώσουν την προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού και εξτρέμ, καθώς και να βρουν ομάδα για τον Έρικ Σουράνοφ».


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here