Η πορεία του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί, αν αναλογιστούμε και τη περσινή καλή χρονιά που πραγματοποίησε η ομάδα, φτάνοντας στα Play-offs.

Πέρα όμως από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στα στόπερ και γενικότερα στην αμυντική του λειτουργεία, ο ”Άγιαξ της Ηπείρου” δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα από την τριάδα των τερματοφυλάκων του.

Οι Πριόρ, Αθανασίου και Σουλής δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας, καθώς διαθέτουν το χειρότερο παθητικό τερμάτων στην Super League, με 28 γκολ σε μόλις 13 αγώνες!

Αυτό βέβαια, οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ουσιαστικά βασικός τερματοφύλακας στην ομάδα, καθώς οι Πριόρ και Σουλής τραυματίστηκαν αμφότεροι εν ώρα αγώνα, με τον νεαρό Αθανασίου να μην καταφέρνει να αρπάξει την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά (έχει δεχτεί 14 τέρματα σε 6 παιχνίδια).

Την κατάσταση αυτή, φαίνεται ότι προσπαθεί να βελτιώσει ο ΠΑΣ, καθώς κινήθηκε άμεσα και σχετικά αθόρυβα για την απόκτηση του Παναγιώτη Τσιντώτα, λύνοντας έτσι τα χέρια του Θανάση Στάικου για την θέση νούμερο 1.

Για τον Τσιντώτα δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για έναν πολύ καλό και έμπειρο τερματοφύλακα ο οποίος έζησε και καλές και κακές στιγμές στην ΑΕΚ. Η κριτική η οποία δεχόταν συνεχώς ο Έλληνας τερματοφύλακας, ήταν αυτή που ‘’βάραινε’’ τους ώμους του και δεν του επέτρεπε να αποδώσει αυτά που πραγματικά μπορούσε.

Όπως όλα δείχνουν, ο Παναγιώτης Τσιντώτας, στα 29 του έτη, φαίνεται ότι βρίσκει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, καθώς στα Γιάννενα θα συναντήσει ένα πολύ καλό κλίμα το οποίο θα τον βοηθήσει να παίξει απελευθερωμένα και να αποδείξει ότι είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Μιλάμε άλλωστε για έναν πορτιέρο, που μέτρησε 51 συμμετοχές με την Ένωση σε όλες τις διοργανώσεις, με καλές εμφανίσεις και στα ΕυρωπαΪκά κύπελλα.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την περίπτωση του Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος μετά από δύο περίεργες σεζόν του στην Γκαζιαντέπ και την Αρσενάλ Τούλα, την προηγούμενη διετία στον ΠΑΣ Γιάννενα, κατά πολλούς αποτέλεσε ίσως τον κορυφαίο τερματοφύλακα της Super League, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να κινηθεί για την απόκτηση του.

Το deal μεταξύ ΠΑΣ Γιάννενα και Παναγιώτη Τσιντώτα σίγουρα θα αποτελέσει μια win-win κίνηση και για τις δύο πλευρές, ωστόσο καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο και μέσα στις 4 γραμμές, ο Έλληνας τερματοφύλακας καλείται να αποδείξει σε όλους την αξία του.

loading...

Previous articleΟ Παναθηναϊκός έχει στείλει την πρόταση για Πούχατς, τι περιμένει η Ουνιόν για να πει το «ναι»
Next articleΠαίρνει Τσιρίνος και Καρτάλη ο Βόλος – Ανανέωσε ο Άλχο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here