Καλύτερα πρώτος στο χωριό ή τελευταίος στη πόλη; Ο Πάουλο Ντιμπάλα έχει υπάρξει πρώτος και στα δύο, στην <<πόλη>> της Γιουβέντους και στο <<χωριό>> της Ρόμα στην οποία φέτος έχει αναγεννηθεί και την έχει βάλει σε τροχιά  Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί από όπου απουσιάζει σταθερά απτή σεζόν 18/19.

Ο αργεντινός έφυγε ως ελεύθερος φέτος από τη Γιουβέντους, κλείνοντας έναν κύκλο 7ετιας στην οποία ο Ντιμπάλα τα πρώτα 3 χρόνια ήταν εκρηκτικός βάζοντας 56 γκολ και δίνοντας 21 ασίστ, ενώ τα επόμενα με τις αλλαγές προπονητών και τους τραυματισμούς, ο Ντιμπάλα έμεινε μακριά από τις καλές εμφανίσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι παρότι η θέση στην οποία ο Ντιμπάλα εκτοξεύτηκε ήταν η θέση του δεύτερου επιθετικού, πολλοί προπονητές προσπάθησαν να τον αλλάξουν θέση βάζοντας τον στα πλάγια ή ως σέντερ φορ. Επίσης τα επόμενα χρόνια δε μπόρεσε να συνυπάρξει με το μεγάλο τότε αστέρι της ομάδας, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος τα 3 χρόνια που ήταν στη Γιουβέντους έσπασε όλα τα κοντέρ, αλλά στην Ευρώπη δε μπόρεσε να βοηθήσει την γηραιά κυρία να πετύχει κάτι σημαντικό.

Η Ρόμα από την πλευρά της θα παλέψει να κρατήσει τον ηγέτη της και θα αυξήσει τις πιθανότητες να το καταφέρει εάν προκριθεί στο Τσάμπιονς, καθώς υπάρχει ρήτρα 20 εκατομμυρίων στο συμβόλαιο του για ομάδες του εξωτερικού, σε περίπτωση που η Ρόμα δε καταφέρει να προκριθεί στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ακόμη, υπάρχει άλλη μια ρήτρα για 12 εκατομμύρια για ομάδες της Ιταλίας, την οποία όμως η Ρόμα μπορεί να την διώξει, εάν αυξήσει τις απολαβές του 29χρονου από 3.8 σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν η Ρόμα δε προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα γίνουν κρούσεις για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, καθώς ένας παίκτης του επιπέδου του είναι πολύτιμο γρανάζι για οποιαδήποτε ομάδα. Εκεί όμως είναι το μεγάλο ερώτημα για τον Ντιμπάλα. Να παραμείνει ο ηγέτης της Ρόμα πλάι σε έναν κορυφαίο προπονητή όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο ή να διεκδίκησει την ευκαιρία σε μια ομάδα όπως η Τότεναμ ή η Μάντσεστερ Γιουναίτεντ( όπου έχουν ενδιαφερθεί για τον παίκτη και το προηγούμενο καλοκαίρι), στις οποίες δε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντως ο ίδιος ο Ντιμπάλα έχει δηλώσει πως είναι καλά στη Ρόμα αυτή τη στιγμή και θέλει να κατακτήσει τίτλους με αυτή.

loading...

Previous article«Αντί για εξτρέμ, μπακ για το μέλλον» ο προπονητής της Λέχια δε χάρηκε με τον Ποζνάσκι
Next articleΑνακοινώθηκε η νέα ομάδα του Μαρσέλο!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here