Παίκτης της ΑΕΚ είναι εδώ και ένα 24ωρο ο Αμπουμπακάρι Κοϊτά. Ο Μαυριτανός αριστερός εξτρέμ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, την καλύτερη της καριέρας του. Σε αυτή κατάφερε να σκοράρει 15 φορές με τη φανέλα της Σεντ Τρούιντεν, μοιράζοντας και 3 ασίστ σε 38 αναμετρήσεις.

Το απίθανο που έχει καταφέρει ο 25χρονος είναι να σκοράρει τα 7 από τα 14 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε 3 παιχνίδια, ή αλλιώς 204′ αγωνιστικά λεπτά. Με αντιπάλους την Βέστερλο, την Γάνδη και την Γκενκ, ο Αφρικανός κατάφερε να αφήσει… φαρδύ πλατύ το «αποτύπωμα» του στις δύο ισοπαλίες και τη μια νίκη της ομάδας του.

Στις 10 Νοεμβρίου του 2023, ο Κοϊτά ξεκίνησε ως βασικός και κατάφερε να σκοράρει δις, στην ισοπαλία της Σεντ Τρούιντεν (3-3) με αντίπαλο την Βέστερλο. Έπειτα στην 1η Φεβρουαρίου, ο εξτρέμ από τη Μαυριτανία, πέρασε σαν αλλαγή με αντίπαλο την Γάνδη και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές μέσα σε 5 λεπτά (85′ και 90′) κλειδώνοντας τη νίκη με 4-1.

Τέλος ο Κοϊτά για… κερασάκι στην τούρτα κρατούσε και το πρώτο του χατ-τρικ στην εκπληκτική σεζόν που διένυσε. Αυτό έγινε νωρίτερα στη χρονιά με αντίπαλο την Γκενκ στην ισοπαλία των δύο, με σκορ 3-3. Ο Κοϊτά έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, αφού σκόραρε όλα τα γκολ της ομάδας του, στο μοναδικό χατ-τρικ που έχει κάνει ως τώρα στην καριέρα του.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here