Ο Παναθηναϊκός έχει ψηλά στη λίστα του και εξετάζει τον Σερντάν Σακίρι. Ο Ελβετός εξτρέμ έχει πίσω του μια πλούσια καριέρα και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο MLS με τη φανέλα της Σικάγο Φάιαρ.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο επομένως ήδη μπορεί να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η οποία ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βασιλείας μέχρι και την πρώτη ομάδα, από την οποία αποχώρησε το 2012, για να πάρει μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου.

Εκεί έμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2015, όταν η Ίντερ τον απέκτησε ως δανεικό για αρχή και έπειτα το καλοκαίρι με μόνιμη μεταγραφή. Το ίδιο όμως καλοκαίρι τον πούλησε στην Στόουκ, όπου είχε 3 γεμάτες σεζόν. Από εκεί τον απέκτησε η Λίβερπουλ έχοντας μια εξαιρετική λύση στον πάγκο, αλλά και όντας… άτυχος ο ίδιος αφού έπεσε πάνω στην τριάδα, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

Το 2021 μετακινήθηκε στη Λυών όμως μόλις έξι μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022 η Σικάγο Φάιαρ τον απέκτησε και ανήκει εκεί μέχρι και σήμερα. Ο Σακίρι είναι εκ των αρχηγών της Εθνικής Ελβετίας με 124 συμμετοχές και 32 γκολ. Παράλληλα έχει πάνω από 100 παιχνίδια στην Premier League (129) και περίπου 40 παιχνίδια στο Champions League.

Ο έμπειρος Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο στο “10” όσο και στις δύο πλευρές, επομένως μπορεί με μεγάλη ευκολία να ταιριάξει σε διαφορετικά πλάνα επίθεσης. Τέλος η τρέχουσα αξία του σύμφωνα με το transfermarkt είναι τα 2εκ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:

loading...

Previous articleΑΕΚ: Προχωράνε θετικά οι επαφές με την Μπρέντφορντ για τον Στρακόσα
Next article«Η Σλόβαν Μπρατισλάβας θέλει πίσω τον Σπόραρ»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here