Η πορεία του Καμαρά στον Ολυμπιακό τελείωσε -τουλάχιστον- άδοξα, με τον Άρη να θέλει να ελπίζει ότι στη Θεσσαλονίκη όλα θα είναι αλλιώς.

Η φετινή μεταγραφική περίοδος των ερυθρόλευκων θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις χειρότερες που είχαν τον 21ο αιώνα. Ένα από τα κομμάτια που συνθέτουν αυτό το παζλ είναι αυτό του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Μαυριτανός επιθετικός ήρθε μετά από μία καλή σεζόν στον Άρη, αλλά στο λιμάνι «χάθηκε».

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Καμαρά στον Ολυμπιακό είναι ότι ποτέ δε βρήκε τον ρόλο του. Χρησιμοποιήθηκε σε διαφορετικές θέσεις, σε διαφορετικά σχήματα και χωρίς να «βολευτεί» ουσιαστικά ποτέ.

Βέβαια και ο ίδιος δεν έκανε εύκολα τα πράγματα για τον εαυτό του, όντας πολύ κακός στα παιχνίδια που έπαιξε. Περισσότερο από κάθε άλλο, ο Μαυριτανός έχει ο ίδιος την ευθύνη για τα όσα δε πήγαν καλά.

Ο Καμαρά είχε μόλις έξι σουτ στα 10 παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει καν 0,1 expected goals ανά παιχνίδι. Από τις ενέργειες του ήταν πετυχημένο μόνο το 39,9%, ενώ το ότι κέρδισε μόλις το 37,6% των μονομαχιών στις οποίες βρέθηκε δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον ίδιο. Όλα αυτά με 13,5 λάθη ανά παιχνίδι και ελάχιστα θετικά πράγματα να μπορούν να μπούνε στη συζήτηση.

Ένα ακόμη πράγμα που δυσκόλεψε τη ζωή του Καμαρά είναι η αποχώρηση του Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού οραματιζόταν ένα 4-4-2 με τον Μαυριτανό ως δεύτερο επιθετικό, ώστε να εκμεταλλευτεί και τις δυνατότητες του στο τακτικό και αμυντικό κομμάτι. Το ότι ο Μαρτίνς απολύθηκε ουσιαστικά δε του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει με τον άνθρωπο που τον ήθελε περισσότερο από όλους.

Μέσα σε όλα αυτά διάφορα θέματα συμπεριφοράς δε βοήθησαν τη θέση του στην ομάδα και πλέον ο έμπειρος επιθετικός ψάχνει ένα… restart στη Θεσσαλονίκη, όπως κατάφερε να κάνει πέρυσι, ξανά με τη φανέλα του Άρη.

loading...

Previous articleΤο γυαλί έχει ραγίσει! Πιέζει ο Αντούνια, τον πέταξε εκτός ο προπονητής του και εμπνέονται οι συμπαίκτες του
Next articleΣουάζο: Το πρόβλημα του διαβατηρίου δεν είναι τόσο μεγάλο για τον Ολυμπιακό

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here