Μπορεί το μουντιάλ να μην είχε την Εθνική Ελλάδος, είχε όμως μία εντεκάδα παικτών που απολαμβάνουμε στη Super League, και το transfergeeks σας παρουσιάζει τα όσα έκαναν στα γήπεδα του Κατάρ.
Μπορεί μόλις μία ομάδα με «Ελληνικό» στοιχείο να έφτασε μέχρι τους «16» αλλά τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε κάποιες αρκετά καλές εμφανίσεις από τους παίκτες των ομάδων της Super League, με το σημαντικότερο να είναι πως όλοι τους έδειξαν να βρίσκονται δικαίως σε αυτό το επίπεδο.
Παπί Σισέ:
Ο Σενεγαλέζος ξεκίνησε ως βασικός στο μουντιάλ του Κατάρ, αλλά υπήρχε λόγος που έχασε τη θέση του. Οι εμφανίσεις του με το Κατάρ και την Ολλανδία ήταν μέτριες, με τον ίδιο να μπαίνει στις καθυστερήσεις στον θρίαμβο πρόκρισης της ομάδας του επί του Εκουαδόρ και να μην αγωνίζεται ενάντια στην Αγγλία.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 6
Χουάνγκ Ουι-Τζο:
Το μεγαλύτερο δώρο του Κορεάτη σέντερ φορ του Ολυμπιακού στην χώρα του για το φετινό μουντιάλ ήταν ότι έδωσε τη θέση του στον Τσο για να μπορέσει εκείνος να «λάμψει». Όποτε αγωνίστηκε πέρασε απαρατήρητος, συνεχίζοντας να μη μπορεί να βρει τη φόρμα του.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 5
Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ:
Ο χαφ του Ολυμπιακού είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όσο καλός ήταν στην Ελλάδα άλλο τόσο ήταν και στο μουντιάλ, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των 16 του μουντιάλ.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 7
Ορμπελίν Πινεδα:
Ο Μεξκιανός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου στα πρώτα δύο παιχνίδια της ομάδας του απέναντι στην Πολωνία και την Αργεντινή, προς έκπληξη αρκετού κόσμου.
Τελικά ο προπονητής του τον εμπιστεύτηκε στο τελευταίο παιχνίδι του Μεξικού στους ομίλους ενάντια στους Σαουδάραβες. Το συγκεκριμένο ματς αποδείχθηκε το καλύτερο της Εθνικής του ομάδας, με τον ίδιο να απειλεί σε πολλαπλές περιπτώσεις, να έχει πέντε επαφές στη μεγάλη περιοχή και να είναι ουσιαστικά από τους καθοριστικούς παράγοντες της αλλαγής της εικόνας του Μεξικού.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 7
Ουαζντί Κεσχρίντα:
Ο δεξιός μπακ του Ατρομήτου ήταν πολύ καλός ερχόμενος από τον πάγκο στα πρώτο δύο παιχνίδια της Εθνικής Τυνησίας, απέναντι στη Δανία και την Αυστραλία.
Οι εμφανίσεις του στα πρώτα δύο ματς του μουντιάλ του έδωσαν την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός ενάντια στη Γαλλία. Τα νούμερα του σίγουρα δε τον κολακεύουν σε ότι έχει να κάνει με τη παρουσία του, αλλά μόνο το ότι βρέθηκε επί 90 λεπτά στο γήπεδο στη μεγαλύτερη επιτυχία της χώρας του εδώ και χρόνια, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 6,5
Nτέρεκ Κορνέλιους:
Ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού βρέθηκε μεν στην αποστολή του Καναδά για το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά δε πήρε χρόνο συμμετοχής.
Νικολάς Νκουλού:
Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής Καμερούν. Κόντρα στην Ελβετία ήταν «μέσα» στη φάση του γκολ, ενώ έκανε και ένα σοβαρό λάθος προς το τέλους του αγώνα. Με τους Σέρβους μέτρησε μία ασίστ, αλλά το ότι η ομάδα του κέρδισε τη Βραζιλία στο παιχνίδι που έλλειπε ο ίδιος σίγουρα δε λειτουργεί υπέρ του.
Συνολικά, ο Νκουλού ήταν καλός στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά τα λάθη που έκανε σε επικίνδυνα σημεία δε βοήθησαν την ομάδα του.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 6,0
Ντομαγκόι Βίντα:
Ο Κροάτης ήταν μέλος της Εθνικής Κροατίας που έφτασε μέχρι τη τρίτη θέση του κόσμου, αλλά δε πήρε χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της ομάδας του.
Πιέρ Κουντέ:
Δεδομένου το πως έχει εξελιχθεί η πορεία του στην Ελλάδα, ο Καμερουνέζος χαφ έψαχνε ένα restart στην καριέρα του στα γήπεδα του Κατάρ. Το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό καθώς ο Σονγκ τον άφησε στον πάγκο για όλο το παιχνίδι με την Ελβετία, αλλά αυτό θα άλλαζει σύντομα.
Ο Κουντέ αγωνίστηκε ως βασικός ενάντια στη Σερβία, βοηθώντας την ομάδα του να βελτιωθεί επιθετικά και με τον ίδιο απειλεί τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Το καλύτερο όμως ο χαφ του Ολυμπιακού το κράτησε για το τέλος. Ενάντια στη Βραζιλία ο Κούντε ολοκλήρωσε το 92% των μεταβιβάσεων του, κέρδισε την πλειοψηφία των μονομαχιών του και μάζεψε πολλές δεύτερες μπάλες.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 6,5
Άντριγια Ζίβκοβιτς:
Στο παγκόσμιο του Κατάρ είδαμε τον… κανονικό Ζίβκοβιτς! Ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν από τους κορυφαίους δημιουργούς στους ομίλους του μουντιάλ, δίνοντας δύο ασίστ και περνώντας πολλές ακόμη επικίνδυνες μπαλιές μέσα στην αντίπαλη περιοχή.
Ενάντια στους Βραζιλιάνους όσο έπαιζε ο 26χρονος εξτρέμ η ομάδα του ήταν στο 0-0 και συνολικά ήταν από τους πιο χρήσιμους παίκτες της ομάδας του. Όλα αυτά μάλιστα παίζοντας σε μία θέση που δεν είναι αυτή στην οποία έχει συνηθίσει να αγωνίζεται.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 8
Εχσάν Χατζισαφί:
Ο αρχηγός της Εθνικής του Ιράν ήταν εξαιρετικός στη μοναδική νίκη της χώρας του στη διοργάνωση, χωρίς όμως να καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 6,5
Μιλάντ Μοχαμαντί:
Ο αριστερός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ ήταν από τους αξιοπρεπέστερους παίκτες του Ιράν σε όλη τη διοργάνωση. Η κακή εμφάνιση της ομάδας του τον παρέσυρε στο πρώτο ματς, αλλά συνολικά ήταν από τους διακριθέντες του Ιράν σε μία καλή παρουσία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
Η βαθμολογία του transfergeeks: 6,5