Εκτός μεταγραφικής περιόδου βρισκόμαστε στην Ελλάδα, με τις ελληνικές ομάδες να μπορούν να αποκτήσουν μόνο ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Με τη μεταγραφική περίοδο στην Ελλάδα να έχει τελειώσει και τις ελληνικές ομάδες να μπορούν να προβούν στην αγορά μόνο ελεύθερων ποδοσφαιριστών, το Transfer Geeks ρίχνει μια… ματιά στη δεξαμενή των ελεύθερων ποδοσφαιριστών και αναρωτιέται, θα μπορούσαν οι top 5 ποδοσφαιριστές της λίστας των ελεύθερων (βάση της χρηματιστηριακής τους αξίας από το Transfermarkt) να αγωνιστούν στην Ελλάδα, για μια από τις 5 πρώτες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήμτος;

  • Ίσκο

Ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τη Σεβίλλη, στην οποία δε βρήκε τον αναμενόμενο χρόνο συμμετοχής.

Ο Ίσκο, βρέθηκε πολύ κοντά στο να “κλείσει” στην Ουνιόν Βερολίνου, με τη μεταγραφή όμως να “χαλάει” με τη γερμανική ομάδα να μη μπαίνει σε λεπτομέρειες.

Στα 30 του, θεωρούμε πως ο Ίσκο έχει ακόμα ένα πέρασμα από ένα μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά… νωρίς για αυτόν να έρθει στην Ελλάδα, σε 2-3 χρόνια όμως, δε θα ήταν απίθανο.

  • Έντι Σεγκούρα

Ένας όχι και τόσο γνωστός ποδοσφαιριστής, ειδικά στα ελληνικά δρώμενα, βρίσκεται δεύτερος στη λίστα των ελεύθερων με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Ο Έντι Σεγκούρα, αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και έχει καταγωγή από την Κολομβία. Υπήρξε μάλιστα και διεθνής με την Κ23 της Κολομβίας, πραγματοποιώντας 7 συμμετοχές.

Ο Σεγκούρα, έμεινε ελεύθερος από την Los Angeles FC του MLS και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μη έχοντας αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Βρίσκεται σε μια πολύ ώριμη ηλικία για να κάνει το επόμενο βήμα στην Ευρώπη και ο μισθός που είχε στην LAFC, είναι σε δεδομένα που μπορούν να υποστηρίξουν ελληνικές ομάδες για στόπερ τους (200.000 ευρώ ετησίως).

Ο Σεγκούρα, θα μπορούσε να ταιριάξει στα ρόστερ και των 5 ελληνικών ομάδων.

  • Σίμε Βρσάλικο

Ο Κροάτης, είναι ο μόνος της μίνι λίστας μας, που έμεινε ελεύθερος από ελληνική ομάδα.

Εδώ και μήνες είχε φτάσει κοντά στη λύση της η συνεργασία Ολυμπιακού και Βρσάλικο, με τον Κροάτη να μην αποδίδει τα αναμενόμενα στους “ερυθρόλευκους”.

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε στην καριέρα του, τον έχουν κρατήσει πίσω από το να είναι ο καλός του εαυτός και πλέον δε γνωρίζουμε την ακριβή κατάστασή του και σε τι επίπεδο μπορεί να αγωνιστεί.

Στην Ελλάδα, θα μπορούσε να βρει παραπάνω αγωνιστικό χρόνο, ο Ολυμπιακός ήταν σε μια φάση αναδόμησης της ομάδας του και έψαχνε κάτι πιο έμπειρο και έτοιμο εκείνη τη στιγμή και με αυτή τη λογική, απέκτησε και τον Βρσάλικο, ο οποίος όμως δεν του “βγήκε”.

Η τωρινή του κατάσταση, η οποία είναι άγνωστη, μπορεί να κρίνει το αν θα μπορούσε να παίξει σε κάποια άλλη ομάδα.

  • Αλεχάντρο Ποθουέλο

Ο Ισπανός 31χρονος επιθετικός μέσος, έμεινε ελεύθερος και αυτός από το MLS, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Ποθουέλο, έχει περάσει από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, τα τελευταία χρόνια όμως βρίσκεται και αυτός στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που καταθέτουν οι ομάδες του MLS στην ομοσπονδία τους, ο Ποθουέλο λάμβανε ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, περίπου 3.8 για την ακρίβεια, ένα ποσό τεράστιο για μια ελληνική ομάδα.

Με μια μεγάλη μείωση στο συμβόλαιό του, ο Ποθουέλο θα αποτελούσε “κόσμημα” για τις ελληνικές ομάδες.

Από τους top-5, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένοι σε αυτή τη θέση, αλλά θα ταίριαζε “γάντι” σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη, φυσικά, όχι με το ίδιο συμβόλαιο που λάμβανε στην Ίντερ Μαϊάμι.

  • Αρτέμ Ντζιούμπα

Ο Ρώσος επιθετικός έμεινε ξανά ελεύθερος, μη έχοντας βρει ομάδα από τον Νοέμβριο.

Το καλοκαίρι ο Ντζιούμπα, βρισκόταν στο “στόχαστρο” του ΠΑΟΚ, με την μεταγραφή του τελικά να μην προχωρά και τον 34χρονο να γίνεται ποδοσφαιριστής της Αντάνα Ντέμιρσπορ.

Η παρουσία του στην Αντάνα βέβαια, δεν κράτησε πολύ, μιας και μόλις 3 μήνες μετά, έμεινε ελεύθερος από την τουρκική ομάδα.

Ο Ντζιούμπα, με πολλές συμμετοχές με την εθνική Ρωσίας αλλά και πολλά γκολ με το εθνόσημό της, υπήρξε περιζήτητος στην καριέρα του.

Το πέρασμά του από την Τουρκία, δεν ήταν το αναμενόμενο για το όνομά του, έχοντας 5 συμμετοχές και μόλις 1 γκολ σε 3 μήνες στο πρωτάθλημα της γειτονικής μας χώρας.

Οι ομάδες που χρειάζονται ενίσχυση στη γραμμή κρούσης, είναι πάλι ο ΠΑΟΚ, που κινήθηκε και για την απόκτηση του Μπονατσόλι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με τις υπόλοιπες ομάδες, να έχουν καλυφθεί στη θέση του φορ.

Κατά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού βέβαια, τα ρεπορτάζ από όλο τον κόσμο θέλαν τον Ντζιούμπα, να αρνείται πρόταση του ΠΑΟΚ, κάτι που διαψεύστηκε από την επίσημη ΠΑΕ, με την όλη υπόθεση να “παγώνει” τότε και να μην προχωρά ξανά.

loading...

Previous articleΑντούνα: “Απογοητευμένος που δεν έκλεισα στον Παναθηναϊκό”
Next articleΗ “καυτή πατάτα” της ανανέωσης Αϊτόρ

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here